5 naslovov državnih prvakov ostalo doma!

V soboto, 26.5. je v Medvoški dvorani potekalo državno prvenstvo do 11 in 17 let, ki ga je uspešno organiziral naš klub. Turnir je potekal tekoče in končali smo ob precej normalni uri glede na ostale turnirje v tej sezoni.

V kategoriji do 11 let so naš klub zastopali naslednji igralci: Klara Turin, Brina Razoršek, Tijana Jovanovič, Matic Cerar, Samo Stanovnik, Žiga Janhuba, Jakob Biber, Žiga Stanič, Gal Strušnik, Anej Kolenc, Tilen Jelenc, Peter Kavčič, Jon Kovačič, Vid Miklavčič, Tomaž Sagadin in Tobija Šubic.

Pri dečkih posamezno je Tilnu, Petru in Galu, uspelo zabeležiti po eno zmago v skupini, a to žal ni bilo dovolj za napredovanje. Iz skupine se je uspelo prebiti Žigi Staniču in Tomažu. Slednjega je v nadaljevanju ustavil že predpostavljeni prvi nosilec Matic, Žigi pa je uspelo zabeležiti še eno zmago, a je nato izgubil proti nosilcu Jaklinu. Samo, Jakob in Matic so bili vsi trije že postavljeni nosilci. Jakob je žal izgubil proti Pahorju, Samo pa je v polfinalu klonil proti klubskemu kolegu Maticu in s tem osvojil bronasto medaljo, Matic pa je osvojil naslov državnega prvaka brez izgubljenega seta in nam pokazal res lepo igro v finalnem dvoboju.

Pri deklicah posamezno žal nobena od deklet ni napredovala iz skupine, sta pa Brina in Tijana obe zmagali po eno tekmo. Slednja je bila s tremi seti zelo blizu preboju, a ji je čisto malo zmanjkalo; pa naslednjič!

V disciplini dekliških dvojic sta skupaj nastopili Tijana in Brina, ki pa sta izgubili v četrtfinalu proti tretjima nosilkama Livk/Šenica.

Pri mešanih dvojicah sta nastopila Matic skupaj s Tinkaro (BK Olimpija) in Tijana skupaj z Maksom (BK BIT). Tijana in Maks sta v osmini finala izgubila proti Jovan/Kozamurnik, Matic in Špela pa sta se prebila vse do finala, kjer sta ju ugnala razpoložena Koša/Peshekhonov. Matic je tako postal državni podprvak v mešanih dvojicah!

Pri deških dvojicah so nastopili pari: Jon/Žiga S., Žiga J./Tobija, Gal/Anže (ŠD Sele-Vrhe) in Matic/Samo. Jon in Žiga sta zabeležila eno zmago, potem pa sta jima načrte prekrižala druga nosilca Peshekhonov/Pahor, Žiga in Tobija sta izgubila v prvem kolu proti Meznarič/Anzelj, Gal je skupaj s partnerjem prav tako izgubil v prvem kolu proti Mattias/Sedej. Samo in Matic sta brez težav ugnala prav vse nasprotnike in se tako povzela na najvišjo stopničko ter postala državna prvaka v dvojicah!

V kategoriji do 17 let so bili naši predstavniki:  Taja in Lina Pipan, Bizjak Gal, Jaka Ivančič, Blaž Jelenc, Rok Kuprivec, Kevin Lin Lenarčič, Nejc Pele, Luka in Žiga Podgoršek, Matic Trojanšek in Rok Šantl.

Pri dekletih smo imeli le 2 predstavnici – sestri Pipan. Lina je v skupini zmagala eno tekmo, v drugi pa je po napetih treh setih žal morala priznati premoč na koncu drugo-uvrščeni Jordan. Taja je bila kot tretja nosilka že predpostavljena, a je žal v četrtfinalu po treh setih izgubila proti Špeli Alič.

Dekleti sta nastopili tudi v dvojicah in sicer Taja z Marušo iz BK Olimpije in Lina skupaj s Špelo Alič prav tako BK Olimpija. Dekleta so se pomerila že v prvem kolu in po podaljških sta slavili starejši in izkušenejši Taja in Maruša, ki sta kasneje v napetem dvoboju v finalu slavili po napornih treh setih in tako postali državni prvakinji v dvojicah! Lina in Špela pa sta osvojili bronasto kolajno!

V mešanih dvojicah so naši tekmovalci zaigrali v sledečih navezah: Rok K./Lina, Gal/Žuran (BK Branik), Jaka/Taja. Rok in Lina sta že v prvem kolu zaigrala proti prvima nosilcema Masten/Vračar, prikazala zelo dobro igro, a to žal ni bilo dovolj za zmago. Gal in Zala sta klonila proti končnima zmagovalcema Brajkovič/Smrkolj. Jaka in Taja sta prvo tekmo nasprotnika premagala brez težav, v polfinalu pa sta tudi onadva morala priznati premoč končnima prvakoma in tako osvojila tretje mesto!

Pri fantih posamezno sta Rok K., Matic in Luka so zabeležili vsak po eno zmago v skupini, iz skupine pa se je uspelo uvrstiti Nejcu, Kevinu in Žigi P. Žigi je v nadaljevanju napredovanje po tabeli preprečil Zupančič, Nejcu ni uspelo premagati Mastena, Kevinu pa po dolgih treh setih Cesarja. Jaka je bil drugi nosilec turnirja in je brez izgubljenega niza več kot opravičil mesto nosilca. Jaka je tako postal državni prvak med fanti posamezno!

V disciplini fantovskih dvojic so skupaj zaigrali: Jaka/Masten (BK Branik), Matic/Alič (BK Olimpija), Blaž/Rok Š., Gal/Babnik (BK BIT), Rok K./Zupančič (BK Mirna). Matic in Gregor sta izgubila v četrtfinalu proti Cesar/Poboljšaj, Rok in Blaž sta po odlični zmagi v prvem kolu v naslednjem žal morala priznati premoč klubskemu kolegu Galu in njegovemu partnerju. Rok in Nik sta že takoj na začetku v napeti tekmi odpravila drugo-postavljena Smrkolj/Bambič, za mesto v finalu pa jima je zopet malo zmanjkalo proti Galu in Janu. Jaka in Miha sta dominirala skozi vse tekme in nasprotnikom nista pustila blizu. Gal in Jan sta tako postala državna podprvaka, Jaka in Miha pa sta okoli vratu obesila najžlahtnejše odličje!

Končni izkupiček osvojenih odličij je 5 naslovov državnih prvakov, 2 naslova državnih podprvakov in 4 bronaste kolajne!! Treba je pohvaliti prav vse nastopajoče, saj so na igrišču prikazali lepo igro in veliko borbenost. Čeprav je državno prvenstvo mimo, je treba še naprej pridno trenirati, saj sezona še ni  končana. Potem pa na malo na počitnice in zopet pridno trenirat ter na priprave, da bo druga sezona še uspešnejša!

Ana Marija