Predstavitev in zgodovina kluba

Badminton klub Medvode je že kar nekaj časa eden iz med najuspešnejših klubov v Sloveniji. Naša vizija je, da še naprej ostanemo eden izmed večjih in vodilnih badmintonskih klubov, ki bo v slovenskem in mednarodnem prostoru znan po svoji množičnosti, stalni kakovostni rasti, predvsem pa po kulturi najodličnejših športnih odnosov.

Vsako tekmovalno sezono zaključimo s številnimi uspehi in naslovi državnih prvakov, predvsem pa z lepimi spomini. Tudi v letošnji sezoni nadaljujemo s treningi tekmovalcev, ki so v vrhu slovenskega badmintona, s treningi mlajših igralcev, s šolami badmintona in rekreacijo za odrasle. Za več informacij o treningih, naših uspehih in drugih zadevah, ki se tičejo našega kluba pa lepo vabljeni na ogled po naši spletni strani.

Trenerska ekipa je sestavljena iz nekaj izkušenih in hkrati nekaj novih trenerjev. Nekateri trenerji so tudi sami še aktivni igralci in lahko na otroke prenesejo velik del svojih izkušenj in znanj.

Zgodovina kluba

Ustanovitev in dosedanji razvoj kluba

Badminton ima v vaseh občine Medvode že večletno tradicijo. V sklopu Partizana Pirniče je v sezoni 1988/89 pričela delovati samostojna sekcija, ki se je ob podpori matičnega športnega društva in Daneta Aliča, že v nekaj letih, predvsem na področju dela z najmlajšimi, lahko kosala z največjimi slovenskimi klubi.

V sodelovanju z odličnimi trenerji in badmintonskimi navdušenci (Danče Pohar, Sašo Zrnec, Mile Čuk), so mlade tekmovalke in tekmovalci sebi, matičnemu klubu in pirniški osnovni šoli podarili kar 15 naslovov državnih prvakov. V času največjega razvoja od leta 1992 do 1996 so si žabico, simbol mladih pirniških badmintonistov, zapomnili tudi na velikih mladinskih mednarodnih turnirjih. Sašo Klobučarič in Urša Plahutnik sta bila celo udeleženca evropskih mladinskih prvenstev in člana državne članske reprezentance.

Začetnikom badmintona v Medvodah se je kmalu priključila tudi Darinka Verovšek, profesorica telesne vzgoje, ki je s sistematičnim delom na OŠ Preska, ob pomoči Toneta Hafnerja, prevzela vodilno vlogo v razvoju badmintona na tem področju. Strokovno delo z mladimi so opazili tudi starši in tako se je rodila ideja o ustanovitvi samostojnega badmintonskega kluba.
Junija 1998 je bil pod vodstvom Darinke Verovšek ter podpori staršev, izpeljan ustanovni občni zbor novega badmintonskega kluba, katerega osnovni cilji so bili naslednji:
Vzporedno se je v okviru Partizana Medvode, pod vodstvom neutrudnega Jožeta Kumelja in pod strokovnim vodstvom Roka Trampuža, začela krepiti mlada skupina badmintonistov, ki se je v sezoni 2003/04 pridružila BK Medvode in z nekaj izjemnimi talenti ter željo in voljo, dodatno okrepila razvoj kluba.

Pod okriljem našega kluba se je močno razmahnilo tudi rekreativno igranje badmintona, v katerega se poleg velikega števila staršev otrok iz tekmovalnih selekcij, vključevalo vedno več odraslih, ki so se z badmintonom že zastrupili v svojih osnovnošolskih časih ali pa so spoznali, da je ravno badminton tisti šport, ki jim daje prepotrebnih moči za vsakodnevni boj za ljubi kruhek.

Rok Trampuž je do konca sezone 2007/08 kot glavni trener uspešno vodil medvoške badmintoniste in s pomočjo ostalih trenerjev in vaditeljev pripeljal klub med vodilne slovenske klube tako po rezultatih kot po številu mladih badmintonistov. Junija 2008 je v klubu prišlo do korenitih sprememb, na skupščini je bil osvežen statut kluba, izvoljen nov predsednik, Matevž Šrekl, in izbran nov upravni odbor. Poleg tega se je klub odločil za menjavo trenerskega kadra in v klub pripeljal ruskega strokovnjaka Denisa Pešehonova. Ta je v klubu delal z vrhunskimi igralci, ostali vaditelji pa so se lahko posvetili delu z mlajšimi kategorijami, kar se je pokazalo za zelo uspešno formulo. V naslednjih letih se je polega tega, da se je baza otrok povečala, tudi dvignila sama kakovost. Po 3 letih je Denis Pešehonov klub zapustil in se odločil za delo v Lendavi, tako da se je vodenje trenerske ekipe zaupalo Maji Kersnik.

Po zelo uspešni sezoni 2011/12 so bili pred vrati novi cilji. V klubu smo se odločili, da nadaljujemo s trdim delom in skušamo obdržati naziv najboljšega slovenskega kluba. Velika želja je predvsem ponovna osvojitev naslova ekipnih državnih prvakov. To nam je uspelo dvakrat zapored v sezonah 2014/15 in 2015/16 upamo pa, da se naslov kmalu spet vrne nazaj v Medvode. V zadnjih letih tekmujemo samo s tekmovalci, ki so bili celoten oz. večino časa svojega badmintonskega razvoja člani našega kluba, na kar smo še posebej ponosni.

Z lansko sezono pa sta v naš klub znova vstopila Denis in Natalija Peshekhonov, ki nadaljujeta klubske uspehe. V trenersko ekipo pa smo vključili tudi Tajo Pipan, ki je tudi že od malih nog članica in tekmovalka našega kluba.

Strategija doseganja temeljnih vrednot naše vizije