Drugi tekmovalni dan Slovenske lige 2020

V soboto smo na Bitu tekmovali na drugem tekmovalnem dnevu Slovenske badmintonske lige. Kot edini klub imamo kar dve ekipi v prvi ligi, tako da je to tekmovanje za ekipo Medvode mladi to bolj nabiranje izkušenj, da v prihodnjih letih vejo kaj jih čaka, ko se bodo oni borili za naslove prvakov, starejši pa so na poti proti željenemu naslovu prvaka. Ekipo Medvode mladi so zastopali Žiga Podgoršek, Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič, Eva Andrejaš in Tijana Jovanovič, ekipo Mr. Pet Medvode pa Gal Bizjak, Rok Kuprivec, Taja Pipan in Nika Polanič.

Tokrat so mladi oba dvoboja proti TEM Mirna in BK Bit izgubili z 0:5, vendar pokazali kar nekaj dobrih iger kjer je tudi malce manjkalo, da bi nasprotnikom odščipnili kakšno točko. Na finalnem dnevu bodo tako igrali z BK Branik za obstanek v prvi ligi.
Ekipa Mr. Pet Medvode je zaradi odsotnosti večih pomembnih igralcev šla tekmovat v malce drugačni postavi kot sicer, ampak še vedno so iztržili zmago proti Braniku s 3:2 in poraz proti Olimpiji. Ne glede na ta poraz so še vedno osvojili prvo mesto v skupini in bodo v polfinalu igrali proti ekipi TEM Mirna.
Finalni dan bo potekal v decembru, takrat pa upamo, da bomo s polno postavo lovili nov naslov prvakov! 💪🏻🏆