Državni ekipni prvaki do 19 let! 🏆

V soboto se je na BIT-u odvijal prvi turnir za mladinske kategorije po turnirskem premoru zaradi koronavirusa. Tokrat smo se merili na ekipnem državnem prvenstvu za kategoriji do 13 in 19 let. Pri mlajših nas je zastopala ena ekipa, pri starejših pa dve.
Začnimo z mlajšimi: našo ekipo so sestavljali Tijana Jovanovič, Lea Ickovski, Matic Cerar, Samo Stanovnik in Filip Štrovs. V skupini so igrali proti ekipama BK Olimpija in BK Branik 3, tam pa razen dveh tekem, kjer je nasproti stala Tinkara Alič ni bilo težav, saj smo oba dvoboja zmagali s 5:0. S tem se je težek del tekmovanja šele pričel, uvrstili smo se v polfinale, kjer so nam nasproti stali igralci BK Branik 1. Suvereno je svojo nalogo opravil Matic, ki je zmagal med posamezniki, Lei žal ni uspelo ugnati Nine Gleich, Samo in Matic sta poskrbela za drugo točko v dvojicah, sestri Gleich pa za drugo točko za štajersko ekipo. Tako je odločala peta tekma, kjer sta po malce začetne nervoze Samo in Tijana uspela priti do zmage z 11:9, 11:9 in veselili smo se preboja v finale.
V finalu so nam nasproti stali prvopostavljeni Mirnčani. Žal nam je krila prirezala že prva tekma, kjer je Matic izgubil proti Timu Škrlju z 9:11, 9:11, Lei v igrah posamezno ni uspelo pripraviti presenečenja, v fantovskih dvojicah pa je tokrat malce več sreče imela dolenjska dvojica in zmagala sta z rezultatom 11:9, 15:13. S tem je bilo osvojeno srebro, kot lepa popotnica in motivacija v to poletje, ki bo precej pomembno, da se naslednjo sezono vrnemo na igrišča še boljši in ob naslednji priložnosti mi vzamemo zlato medaljo.
V starejši kategoriji so prvi prišli na vrsto za igro igralci druge ekipe: Maša Oblak, Neža Špendal, Jaka Perič Marovt, Žiga Podgoršek, Kevin Lin Lenarčič in Blaž Jelenc. Prvi dvoboj so igrali proti ekipi Mladost Lendava. Glede na to, da sta punci še obe iz kategorije do 15 let smo malce več pričakovali od fantov, žal pa v tem dvoboju tega niso povsem dokazali. Kevin in Neža sta izgubila igre posamezno, Blaž in Jaka sta osvojila točko v igrah dvojic, žal pa punci potem nista uspeli konkurirati nasprotnicam in s tremi osvojenimi točkami so se Lendavčani veselili uvrstitve med najboljših 8. V razigravanju za mesta so nas nasproti čakali igralci iz Konexa. Žiga ni prepustil ničesar naključju v igrah posamezno, prav tako Kevin in Jaka v igri dvojic, žal Neža ni zmogla presenečenja v igrah posamezno, niti punci v igrah dvojic. Potem pa se je pričela tekma mešanih dvojic. Žiga in Maša proti Marku Mesariču in Kim Matovič. Po prvih nekaj točkah spoznavanja obeh dvojic ter uigravanju naših dveh sta nekajkrat ogrozila nasprotnike ter se izenačila, vendar sta na koncu malce več naredila Mark in Kim in zmagala z dvema točkama razlike. V drugem setu je sledil izenačen boj, na koncu se je igralo točko po točko in Žiga ter Maša sta se veselile zmage v drugem setu. Prav tako izenačen boj je bil v tretjem setu, vendar po rezultatu 10:11 Žiga in Maša nista skupaj spravila več kot ene točke in končali smo z rezultatom 11:21 ter končno zmago Konexa 3:2.
So se pa toliko bolj izkazali naši igralci prve ekipe Lina in Taja Pipan, Tjaša Cerar, Jaka Ivančič, Gal Bizjak in Rok Kuprivec. Kot prvopostavljena ekipa so dvoboje pričeli v četrtfinalu, kjer so jim nasproti stali igralci BK BIT 2, s katerimi so opravili dober ogrevalni dvoboj, saj se v nobeni od iger naši igralci niso pretirano utrudili in ga rutinirano zmagali s 5:0. V polfinalu so nas tako kot v 13ki izzivali igralci BK Branik 1. Jaka je po dolgem času spet dočakal tekmo proti sošolcu Mihi Mastenu ter ga premagal z 21:19, 21:18. Brez težav sta dvojice zmagala Gal in Rok, jih je pa več imela Lina v tekmi z Zalo Žuran. Igra je vsebovala vse kar ženski singli ponujajo: dolge izmenjave, nekaj živčnosti na obeh straneh, veliko borbe pa tudi veliko veselja Line po zmagi v treh setih ter uvrstitve medvoške ekipe v finale z zmago v dvoboju s 3:0.
Po kar nekaj čakanja na končano drugo polfinale, kjer je bilo potrebno igrati vseh pet tekem smo končno stopili na igrišče proti ekipi BK Ljubljana 1. Dvoboj je prinesel kar nekaj dobrih izenačenih tekem, ki so upravičile naziv finalnega dvoboja.
Naenkrat so na igrišče stopili Jaka in Lina v igrah posamezno ter Taja in Tjaša v dvojicah. Slednji sta ga zapustili tudi najhitreje, žal zaradi poraza proti Anji Blazina in Ariani Korent ter vodstvom Ljubljančanom z 1:0. Druga je končala Lina. Glede na to, da je v vsaki tekmi proti Anji Jordan vključenih ogromno emocij, spominov in vsega kar pride z igranjem nešteto medsebojnih dvobojev, je Lina začela slabše, vendar se je po premoru pri 11 malce bolj sprostila, odigrala nekaj dobrih točk ter dobila na samozavesti, ki jo je obdržala do konca seta, ki ga je dobila z 21:18. V drugem setu sta bili dekleti več ali manj vedno v razmaku dveh točk ali manj, vendar je tokrat na koncu odigrala bolj sigurno in napadalno, ter s pomembno zmago proti eni svojih največjih rivalk prinesla Medvodam prvo točko in izenačila dvoboj. Ko je Lina končala s svojo tekmo je Jaka na sosednjem igrišču imel nekaj težav. Potem, ko je Jaku v prvem setu kazalo zelo dobro, cel set je držal kontrolo nad rezultatom ter ga dobil z 21:17 je tudi v drugem setu vodil, ampak se je Maj Poboljšaj na drugi strani mreže kot nek feniks prerodil in na koncu preobrnil rezultat z 22:20 v svojo korist. Tako je odločal tretji set, fanta sta igrala res dobro tekmo, en in drugi sta pokazala zakaj sta med najboljšimi v svoji kategoriji, vendar je na koncu Jaka z malce več potrpežljivosti in pravilnim odločanjem v napadalnih situacijah dobil tekmo z 21:18 v tretjem setu. To je pomenilo 2:1 za Medvode ter pavzo pred naslednjo tekmo moških dvojic, kjer sta Galu in Roku nasproti stala Maj Poboljšaj in povratnik na igrišča Blaž Smrkolj. V prvem setu naša fanta nista našla prave igre, tudi zaradi živčnosti, ki jih je prinesel pritisk finala ekipnega tekmovanja. Na koncu prvega seta sta dobila več samozavesti po nekaj dobrih točkah, vendar je bilo premalo za zmago v prvem setu. Sta pa to samozavest prenesla v drugi set kjer sta našla odgovor za igro nasprotnikov ter ga dobila z 21:15. Ko je bil naš plan igre znan, sta ga fanta samo držala dalje in v tretjem setu pokazala, da je nervoza in vse ostalo za njima ter naslov varno z 21:10 priigrala Medvoščanom.
To je glede na situacijo, ki je bila zadnjih nekaj mesecev pri nas in drugod po svetu lep zaključek tekmovalne sezone, moram pa spomniti, da pri tem naslovu niso bili udeleženi samo ti igralci, ki so ga usvojili temveč prav vsi, ki trenirate z njimi, ali pa jim dihate za ovratnik, da boste kmalu tudi vi enakovredni in boljši od njih. Tudi ostali izvajate pritisk na te (in ostale) igralce, da so/ste na vsakem treningu kar najboljši in poskušate ohraniti naziv najboljših kar ste le lahko. Kar tako naprej in lahko se veselimo nadaljnih uspehov, ki jih bomo skupaj dosegli! 💪🏆

Ekipa U13
Državni ekipni prvaki 2020: BK Medvode 1
Državni ekipni prvaki 2020: BK Medvode1
Ekipa BK Medvode 2