Dva brona tudi iz enajstke

V soboto 9.11.2019 je v Kungoti potekal prvi turnir do 11 let v letošnji sezoni. Na turnirju sta medvoške barve zastopala Tilen Jelenc in pa Din Mašić.
V posameznem delu je Din najprej zaigral v skupini, Tilen pa je bil kot 3/4 nosilec že uvrščen v nadaljni del tekmovanja. Din se je v skupini pomeril s tremi tekmovalci (Jakobom Rogičem, Vidom Ranerjem in Tristanom Gornjecem) ter se v glavni del tekmovanja uspel kvalificirati s
tremi zmagami. V četrtfinalu sta se nato v žrebu dobila naša dva predstavnika, kjer pa je bil Tilen boljši s 13:11 in 11:9. V nadaljevanju je Tilen v polfinalu klonil proti kasnejšemu zmagovalcu Roku Strelecu z 11:3 in 11:4. Sledil je dvoboj za tretje mesto, kjer pa je imel naš igralec več sreče in tako zmagal Jana Vranceja z 11:9 in 11:7. Din je v razigravanju za mesta 5/8 nato najprej klonil proti Juriju Kustecu na 3 sete (11:2, 4:11 in 13:11) ter nato dobil tekmo za 7.mesto proti Vitu Križmanu z rezultatom 3:11, 11:4 in 12:10.
V dvojicah sta bila naša dva v skupinskem delu uspešna in se v polfinale uvrstila s tremi zmagami. V polfinalu sta nato na tri sete tesno izgubila proti kasnejšima zmagovalcema Eriku Kuprivecu in Roku Strelecu, a sta vseeno pokazala dobro igro, ki pa jima je nato v dvoboju za tretje mesto prinesla zmago nad Jurijem Kustencem in Jakobom Rogičem z rezultatom 11:8 in 11:9.
Skupen izkupiček turnirja je torej osvojeni dve tretji mesti kar je odlično, a še vedno verjamem, da bi fanta s še malo več treninga lahko posegla tudi po še višjih mestih.

Nika P.