Igrali smo na drugem AB turnirju v tej sezoni

Zadnji vikend je v športni dvorani Bit potekal drugi turnir A in B serije. Tekmovanja se je udeležilo lepo število naših igralcev. Manjkal je naš najboljši Miha Ivanič, ki se je tokrat mudil na ligaškem tekmovanju v Nemčiji in pa Rok Jerčinovič, ki je je dal tokrat prednost študijskim obveznostim.
Pa se najprej osredotočimo na A turnir. V igri fantov posamezno sta za naš klub nastopila Martin Cerkovnik in Miha Ivančič. Fanta sta se pomerila v polfinalu, kjer je zmagal Martin. Martin kasneje ni imel dosti možnosti proti zmagovalcu Krapežu, vendar vseeno zasluži vse čestitke za borbo in prikazano nepopustljivo igro. Mihu po porazu ni šlo več ravno najbolje in je kasneje klonil še proti Krivcu ter tako osvojil nehvaležno četrto mesto. V kategoriji deklet posamezno sta nas zastopali Petra Polanc in Taja Pipan. Pri Taji je šlo bolj za nabiranje izkušenj, saj je bilo večino tekmovalk na višjem nivoju, medtem ko pa se je Petra borila za najvišja mesta. Petra je igrala dobro, vendar v polfinalu ni našla orožja proti Arihovi. Kasneje je v igri za tretje mesto premagala Emo Cizelj in tako osvojila bronasto medaljo.
V igri moških dvojic nas je zastopalo pet igralcev. Ob odsotnosti Roka Jerčinoviča sta tokrat moči združila Martin Cerkovnik in Miha Ivančič. Tej Kolar je zaigral v paru z Danielom Klančarjem (BK Branik), nastopila pa sta tudi dva mlada para, ki obetata, Jaka Ivančič/Miha Masten (BK Branik) in Gal Bizjak/Jan Babnik (BK Bit). V četrtfinale so se uvrstili Cerkovnik/M.Ivančič, Kolar/Klančar in J.Ivančič/Masten. Kljub tesnim rezultatom se nobenemu našemu paru ni uspelo prebiti v polfinale.
Pri dekletih smo imeli v ognju Petro Polanc in Tajo Pipan. Petra je v paru z Niko Arih (BK Mirna) veljala za favoritinjo in vlogo sta dekleti dobro opravičili. Brez večjih težav sta osvojili prvo mesto. Zelo pa velja pohvaliti Tajo, ki je igrala v paru z Marušo Vračar (BK Olimpija). Dekleti sta se uvrstili v polfinale, kjer sta se odlično upirali bolj izkušenim nasprotnicam. Par J.Bajuk/E. Cizelj jih je uspel premagati šele v treh setih. Enako dobro igro sta dekleti prikazali v tekmi za tretje mesto, kjer sta ravno tako klonili šele v treh setih, tokrat proti paru Koncut/Magyar.
V igri mešanih dvojic sta brata Ivančič zaigrala s svojimi standardnimi dekleti. Miha in Petra sta tudi tokrat kotirala na prvo mesto, a se jima je žal zalomilo v polfinalu, kjer sta jih premagala Urban Turk in Nika Arih. Na koncu sta naša igralca osvojila tretje mesto. Turk in Arihova pa sta že prej v četrtfinalu premagala naša Jaka in Tajo. Vseeno pa čestitke našima mladima igralcema za uvrstitev v četrtfinale in veliko uspeha na prihajajočem Kadetskem evropskem prvenstvu. Velja omeniti, da je po dolge času tokrat nastopila tudi Taja Cerkovnik. Zaigrala je v navezi z bratrancem Martinom, a žal bo potrebno še malo potrpljenja, da bo koleno popolnoma v redu.
Na B turnirju pa so za nas nastopali: Tej Kolar, Gal Bizjak, Jaka Ivančič in Grega Šuštar. Iz skupin sta se uvrstila Jaka in Grega, a bila potem prešibka za napredovanje.
Igralci so prikazali kar nekaj dobrih tekem, a ob enem tudi kar nekaj pomanjkljivosti, na katerih bo treba še veliko delati, če jih bom želeli odpraviti. Ne preostane nam drugega kot da zavihamo rokave in se lotimo dela.