Iz A turnirja s stopničkami v vseh kategorijah

Pretekli vikend je na Mirni potekal AB turnir. Nastopilo je veliko število medvoških igralcev, ki so prevladovali tako na A kot na B turnirju.

Na B turnirju sta od naših nastopila Rok Kuprivec in Grega Šuštar. Oba sta ostala neporažena vse do finala, kjer sta se udarila med sabo. Boljši je bil mlajši Rok, ki se je tako veselil svoje prve zmage na B turnirju.

Ostali naši so nastopali na A turnirju in tu ni manjkalo presenečenj. V kategoriji moški posamezno so naše barve zastopali: Miha Ivanič, Miha Ivančič, Rok Jerčinovič, Jaka Ivančič, Gal Bizjak, Matic Ivančič in Mateja Manić. Brez večjih težav je slavil aktualni državni prvak Miha Ivanič. Je bilo pa zato malo bolj razburljivo in presenetljivo v boju za ostala mesta. Tokrat sta zobe pokazala mladinca Jaka in Gal, ki sta se uvrstila v polfinale. Na koncu je bil Jaka drugi, Gal pa je pristal na četrtem mestu. Gre za velik uspeh mladih igralcev, zato iskrene čestitke. Pri dekletih smo imeli tokrat v boju le Petro Polanc. Petra je še enkrat več pokazala svojo suvereno igro, slavila med posameznicami in skupaj s partnerjem Miho Ivančičem tudi v mešanih dvojicah. Velja pa omeniti, da se je udarni mix moral za zmago kar precej potruditi. V finalu sta Mihu in Petri nasproti stala Mihov mlajši brat Jaka in Nika Arih (BK Mirna). Že res, da ima Jaka večji biceps kot Miha, a vseeno takega odpora Miha morda le ni pričakoval. Kljub vsemu se je za Miha in Petro dobro končalo, le malo pa je zmanjkalo, da bi Petra domov odnesla vse tri zlate medalje. V dvojicah je nastopila z mlado Špelo Alič (BK Olimpija), s katero sta se uvrstili v finale. Tam jima je nasproti stal izkušeni par Bajuk/Arih (BK Mirna). Špela se je pogumno spopadla z igro bolj izkušenih deklet, a na koncu je vseeno malo zmanjkalo in tako sta se s Petro morali zadovoljiti s srebrom. V kategoriji moških dvojic pa smo bili ponovno priča klubskemu dvoboju. Miha Ivančič in Rok Jerčinovič sta zaigrala proti obetavnima mladincema Jaku Ivančiču in Mihi Mastenu (BK Branik). Jaka in Miha (Bolek in Lolek) sta na tem turnirju še enkrat več pokazala, da dobro razvijata svojo igro in da lahko odigrata že res na visokem nivoju, a starejša tekmeca nista pustila presenečenja. Rok in Miha sta se zasluženo veselila zlate medalje.

Končni izkupiček je tako pet zlatih medalj in pet srebrnih, kar je seveda več kot odlično. Vendar pa je bolj kot to pomembno, da igralci kažejo dobre igre in da tudi mlajši lepo napredujejo in se na tovrstnih turnirjih tudi marsikaj naučijo od izkušenejših kolegov.