Iz Friedrichshafna z eno srebrno in eno bronasto medaljo

Pretekli teden smo se odpravili na turnir v Nemčijo. Bolj natančno v mesto Friedrichshafen ob Bodenskem jezeru. V osnovi je bilo prijavljenih 10 naših igralcev, a je na koncu višja sila poskrbela, da je bilo v kombiju 7 medvoških igralcev, pridružila pa se nam je še Maruša Vračar iz BK Olimpije. Našo ekipo so tako sestavljali: Tej Kolar, Gal Bizjak, sestri Taja in Lina Pipan, Luka Podgoršek in navigatorja v avtu (brez katerih sigurno ne bi šlo) Žiga Podgoršek in Kevin Lenarčič.

Tekmovanje se je začelo s skupinskim delom v igri posamezno. Preboj iz skupin v četrtfinale je uspel Žigu Podgoršku in Taji Pipan. Žal sta bila za napredovanje neuspešna. Tajo je ustavila Nemka Bittnerjeva, Žiga pa kar njegov partner v dvojicah, Mark Koroša (BK Kungota). Vsi ostali so zabeležili vsaj po eno zmago, a žal to ni bilo dovolj za napredovanje iz skupine. V dvojicah sta ponovno največ pokazala Taja in Žiga. Taja se je s partnerko Marušo Vračar uvrstila v polfinale, kjer pa sta jih ustavili Nemki Bittner/Jung. Odlično pa je igral Žiga v paru z Markom Korošo. Fantoma se je uspelo prebiti v finale, kjer pa nista bila kos Češki navezi Manasek/Tancer.

Za igralce je bila to zagotovo dobra izkušnja. Po galami v kombiju ob vračanju domov, lahko rečem, da ne bi imela nič proti, če bi zaspali že kaj prej kot v Naklem, ampak vseeno je najvažneje, da so se imeli lepo, nabrali kaj novega znanja, videli konkurenco in upam, da se bodo v bodoče še udeležili tovrstnih turnirjev.