Iz telovadnice na Krimu tokrat s precej srebra in brona

V kategoriji do 15 let so BK Medvode zastopali Eva Andrejaš, Tjaša Cerar, Špela Ivanič, Lina Pipan, Urban Hudeček Šefic, Blaž Jelenc, Gaj Lasič, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič Marovt, Žiga Podgoršek, Timotej Ušeničnik, Tim Vrbec in Matic Žagar.

Najbolje v tej kategoriji se je pričakovano uvrstila Lina, ki je med posameznicami žal izgubila v polfinalu proti kasnejši zmagovalki Anji Jordan (Ljubljana), vendar v tekmi za tretje mesto ni pustila možnosti nasprotnici iz Lendave in osvojila bron. Naslednja najboljša Medvoščanka je bila Tjaša Cerar, ki si je priigrala 8. mesto, 11. je bila Špela Ivanič, ki je imela nesrečo v žrebu in že takoj igrala s Špelo Alič, 13. pa je bila po kar nekaj napetih tekmah Eva Andrejaš.

Pri fantih sta se iz skupine v nadaljnje tekmovanje uvrstila samo Žiga Podgoršek in Jaka Perič Marovt. Žiga je v četrtfinalu izgubil proti kasnejšemu finalistu Niku Zupančiču, a mu vseeno povzročil kar precej težav. Jaka je v osmini finala igral z Markom Korošo, se mu dobro upiral, na koncu pa je malo zmanjkalo in Jaka je izgubil z 21:19 v tretjem setu. Ostali fantje so po večini igrali precej dobro, vendar jim žreb ni prizanesel z močnimi nasprotniki in so tako zaradi tega, ker je šel iz skupine samo po en tekmovalec, končali tekmovanje že v skupinskem delu.

V dvojicah smo imeli pri dekletih tri pare, najboljša je bila zopet Lina v paru s Špelo Alič (Olimpija), s katero sta izgubili šele v finalu, ter si tako priigrali srebro. Na stopničkah jima je družbo delala Eva Andrejaš skupaj z Niko Bedič (Lendava), kateri sta potrebovali nekaj časa, da jima je igra stekla, na koncu sta pa v slogu klasičnih ženskih dvojic po podaljških premagali svoje nasprotnici in se tako v kategoriji višje, kot jo sicer igrata, veselili brona. Tjaša in Špela sta že takoj igrali s kasnejšima zmagovalkama in se na koncu po tekmah razigravanja uvrstile na 6. mesto.

Pri fantih sta se odličnega rezultata – bronaste medalje – veselila Jaka Perič Marovt in Kevin Lin Lenarčič, v tekmi za tretje mesto sta iz sebe stisnila še tisto, kar sta imela v sebi in bila boljša od nasprotnikov v dveh tesnih setih. Šesto mesto sta si priigrala Žiga in Timotej, sedma sta bila Blaž in Urban, na 8. mestu pa sta končala tekmovanje Matic Žagar in Vid Koščak (Mirna).

 

V kategoriji do 19 let smo nastopali samo v konkurenci fantov. Na igrišču so se borili: Jaka Ivančič, Tej Kolar, Grega Šuštar, Gal Bizjak, Rok Kuprivec, Matic Trojanšek in novopečeni igralec Medvoškega kluba, Mateja Manić. V igri posamezno je dober žreb izkoristil Jaka, ki se mu je uspelo prebiti vse do finala. Tam se je zelo dobro upiral Gašperju Krivcu (BK Mirna). Na koncu je bil Gašper boljši z rezultatom 21:15, 21:19, Jaku pa vse čestitke za osvojeno srebrno medaljo. V četrtfinale se je uspelo uvrstiti še Gregu Šuštarju in Mateji Manić. Tudi ostali naši so pokazali lepe igre, a še malo manjka, da bodo posegli po najvišjih mestih.

V igri dvojic smo ravno tako imeli predstavnika v finalu. Tej Kolar in Mateja Manić sta tokrat prvič združila moči, se odlično ujela in na koncu tudi zelo dobro odigrala finalni obračun. Domen Laznik in Gašper Krivec (BK Mirna)  sta bila sicer boljša z rezultatom 23:21 in 21:17, a vseeno sta naša fanta lahko vesela z osvojenim drugim mestom. Kar precej smole sta imela Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Branik), sej se je Miha tekom turnirja žal poškodoval. Fanta sta vseeno poizkušala z igro, a žal ni šlo. Na koncu sta osvojila četrto mesto, kar je glede na situacijo odlično. Vse čestitke fantoma za borbo in nepopustljivost. Pri vsem tem pa vsekakor ne smemo pozabiti na Gala Bizjaka in Roka Kuprivca. Fanta sta že v prvem kolu naletela na kasnejša zmagovalca turnirja, a se jih nista čisto nič ustrašila. Prav nasprotno, odigrala sta popolnoma enakovredno in celo osvojila drugi set. Po tej tekmi pa sta v nadaljevanju zmagala vse preostale nasprotnike in se na koncu zasluženo veselila petega mesta.