Jaka in Taja na Evropskem kadetskem prvenstvu

Med 21. in 25. novembrom je v Pragi potekalo Ekipno evropsko kadetsko prvenstvo. Na njem je tekmovala tudi slovenska ekipa, člana reprezentance pa sta bila tudi Taja Pipan in Jaka Ivančič.
V skupinskem delu so bili izžrebani v skupino 3 skupaj s Francijo, Irsko in Ukrajino. Prvi dvoboj so odigrali profi favoritom skupine, Francozom in ga izgubili z 0:5. Taja je v dvojicah z Marušo Vračar sicer igrala 3 sete, vendar je bilo premalo za točko, prav tako je Jaka z Miho Mastenom igral dvojice in izgubil zz rezultatom 21:19, 21:18.
Drugi dvoboj so naši tekmovalci igrali proti Ircem in ga dobili s tesnih 3:2. Jaka je v dvojicah po treh setih priigral točko, Taja pa po novih treh setih žal ne. Vseeno je to zadostovalo za zmago nad nasprotniki. Na zadnjem dvoboju proti Ukrajincem je svojo možnost za zmago dobil Jaka v igrah posamezno, vendar je po tesnem prvem setu (21:19) v drugem setu storil preveč napak in ga izgubil na 21:15. Tajini in Marušini nasprotnici sta bili žal spet premočni, sta pa Jaka in Miha spet odigrala dobro tekmo in dobila edino točko za Slovenijo. Ukrajina je bila tako boljša z rezultatom 4:1.
Slovenija je na koncu tako osvojila 19. mesto izmed 36 ekip, kar ni tako slabo, ampak bi ob ugodnejšem žrebu in malce sreče lahko končala tudi kakšno mesto višje. Zmagovalci so postali (spet) reprezentanti Danske, v finalu so bili boljši od Turčije, tretje mesto si delita reprezentanci Škotske in Anglije
Od sobote dalje pa poteka tudi posamičen del prvenstva. Taja in Jaka sta zaigrala skupaj v mešanih dvojicah proti Fincema Ma/Kivikko. Finca sta bila boljša z rezultatom 21:14 in 21:9. S tem sta osvojila 65. mesto v mešanih dvojicah, čeprav sigurno sodita precej višje.
Jaka je v dvojicah zaigral z Miho Mastenom, nasproti pa sta jima stala Nemca Datko in Sonnenschein. Prvi set je bil zelo izenačen, dobila sta ga Nemca z 28:26, potem pa sta naša naredila preveč neizsiljenih napak in izgubila z 21:14, ter tekmovanje končala na 33. mestu. 33. mesto sta osvoljili tudi Taja in Maruša v ženskih dvojicah po tem, ko sta bili od njiju boljši Irski nasprotnici Gannon in Troy, ki sta ju premagali že v skupinskem delu, le da sta tokrat naši tekmovalki izgubili že po dveh setih.

Danes se je prvenstvo tudi zaključilo, zmagovalce in vse rezultate posamičnega dela pa najdete na povezavi: http://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=9AECA90A-5CBC-4B38-91D5-A06F7F19C925