Jakob v Novem mestu prvič med najboljšimi

V soboto 2. decembra se je v športnem centru Livada, kjer je prvič potekalo tako badmintonsko tekmovanje, igral turnir dedka Mraza in članski B turnir. Medvoški klub so zastopali Tijana Jovanovič, Sara Matič, Jakob Biber, Žiga Janhuba, Tilen Jelenc, Tomaž Sagadin, Žiga Stanič in Filip Štrovs v kategoriji do 11 let, Maša Oblak, Tijan Ćulibrk, Gaber Grebenc, Tadej Jelenc, Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt do 14 let ter Gal Bizjak na B turnirju.

V najmlajši kategoriji se je najbolje odrezal Jakob Biber, ki je prišel vse do finala, kjer je moral priznati premoč nasprotniku iz Koroške. Na poti do finala je v četrtfinalu premagal Žigo Staniča, ki je bil tako peti, ostali fantje so ostali v skupini, ampak vseeno prikazali nekaj zelo lepih iger in potencial, da na naslednjih tekmovanjih posežejo po višjih mestih. Pri puncah se je Sara po šele nekaj meseih treninga pogumno podala na tekmo, vendar je uspela nabrati le nekaj izkušenj za naprej. Tijani žreb ni bil preveč naklonjen in je imela v skupini punce, ki so bile zanjo žal predobre, ampak jih z nekaj treninga in malo sreče lahko premaga že na naslednjem turnirju.

V kategoriji do 14 let sta se najbolje odrezala Jaka in Kevin, ki sta oba prišla v polfinale, kjer pa sta izgubila proti naprotnikoma iz Hrvaške. Tudi Tadej je dobro igral v skupini, se uvrstil v četrtfinale, tam pa ga je čakal Kevin in ga z nekaj težavami vseeno premagal. Gaber in Tijan sta se s starejšimi fanti poskusila boriti, ampak sta odigrala samo nekaj močnih tekem, ki jima bodo koristile za naprej. Maša je igrala dobro, vendar v odločilni tekmi za preboj iz skupine v tretjem setu naredila preveč nepotrebnih napak in tako z napredovanjem ni bilo nič.

V mešanih dvojicah so naši tekmovalci igrali samo v starejši kategoriji in sicer v parih Jaka/Maša, Kevin/Mia Bratkovič (Branik), Tadej/Katarina Kevo (Brežice). V skupini so se med sabo pomerili Jaka/Maša in Kevin/Mia, boljša sta bila Jaka in Maša in si s to zmago tudi zagotovila tudi napredovanje iz skupine v polfinale. Tam sta nasproti stala Tadej in Katarina, ki sta ju premagala ter tako zaigrala v finalu. Tam je bilo zaradi neuigraosti in ivčnosti malce preveč napak, zmage pa sta se veselila nasprotnika iz Hrvaške.

Na B turnirju, kjer je nastopil Gal so igrali v dveh skupinah s po petimi igralci, tako da so ga čakale štiri močne tekme, saj mu žreb ni prizanesel in je imel nasproti zelo težke nasprotnike. Vseeno se je potruil kolikor je le mogel in uspel presenetiti Natana Maksimoviča (BIT) in ga premagati v dveh nizih. S tem si je zagotovil končno 7. mesto in največ točk na članski lestvici do sedaj.

Rezultati turnirja dedka Mraza: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=92124EFD-E732-4F9A-8C22-137144191609

Rezultati B turnirja: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=A29CFE82-3381-413D-8130-EF2A7EF4D08B