Kategorija U15 tekmovala na Muti

V nedeljo so na Muti igrali najboljši naši igralci v kategoriji do 15 let. Iz našega kluba so se tokrat turnirja udeležili samo fantje in sicer Jakob Biber, Matic Cerar, Žiga Janhuba, Peter Kavčič, Nik Mašić, Samo Stanovnik, Tobija Šubic in prvič na turnirju Matic Šušteršič.
Najboljši med posamezniki je bil Matic Cerar, ki se je moral v izločilne boje prebiti iz skupine, tam pa je v četrtfinalu bil boljši od večnega rivala Tima Škrlja (Mirna), v polfinalu je premagal našega Sama, ki je v četrtfinalu brez težav premagal Anzlja (Mirna), v finalu pa je premagal soimenjaka Jaklina (Konex) v dveh setih. V tekmi za tretje mesto Samo tokrat žal ni uspel premagati Ornika (Mirna) in je pristal na nehvaležnem 4. mestu.
Iz skupine se je v osmino finala uvrstil še Jakob, vendar ga je v dveh setih premagal Jure Blazina (Ljubljana). Ostalim fantom se žal ni uspelo uvrstiti iz skupin, čeprav so pokazali v večini zelo dobro igro, tudi Matic Šušteršič je pokazal kaj se je naučil v tej sezoni, ampak je tokrat nabiral nekaj izkušenj, ki mu bodo v prihodnosti prišle še kako prav.
V dvojicah nismo imeli nobenega para uvrščenega v izločilne boje pred pričetkom, je pa v polovici parov v četrtfinalu bil vsaj en naš predstavnik. Ne glede na to število pa niso igrali med seboj in so imeli vsi priložnost za napredovanje v polfinale. V polfinale sta se uvrstila samo dva naša para – Cerar/Stanovnik in Biber/Janhuba. Prvoomenjena sta po treh setih izgubila proti Škrlju in Orniku, ki sta bila v četrtfinalu boljša od dvojice Mašić/Blazina. Biber/Janhuba sta izkoristila malce bolj ugoden žreb in v četrtfinalu premagala Jaklin/Kmetič (Konex) po treh setih. Trije seti so bili potrebni tudi v polfinalu proti dvojici Čerin/Sedej (Bit) a uspela zmagati in se veselila njune najboljše uvrstitve na tem rangu tekmovanj. V finalu sta bila pričakovano boljša Škrlj/Ornik, ampak sta naša fanta pokazala borbo in dala vse od sebe, vendar smo zelo zadovoljni tudi s srebrno medaljo. V tekmi za tretje mesto sta Samo in Matic brez težav osvojila bron.
Vse rezultate najdete na povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=FAA5D911-1E6F-4010-A71A-A4CBD8F1BA6A&d=