Lina Pipan zmagala na 2. turnirju do 17 let

V soboto je v Brežicah potekal 2. turnir v kategoriji do 17 let. Medvoški klub je nastopil v sledeči postavi: Lina Pipan, Žiga Podgoršek, Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič in Blaž Jelenc.

Tekmovanje se je pričelo z mešanimi dvojicami. Žigi in Kevinu se s partnerkama ni uspelo uvrstiti ven iz skupine, je pa zato toliko boljše šlo Lini in Jaku, ki sta zaigrala skupaj. Uvrstila sta se v finale, kjer sta prikazala precej zrelo igro proti Niku Zupančiču in Špeli Alič (BK Mirna/BK Olimpija). Žal sta bila za zmago naša igralca še prešibka, vseeno pa čestitke za borbo, prikazano igro in osvojeno srebrno medaljo. Še en dokaz več, da je med njima kemija na visokem nivoju. Kar tako naprej.

Tekmovanje se je nadaljevalo z igrami posamezno. Pri fantih je največ pokazal Žiga Podgoršek. Žiga še vedno igra v kategoriji do 15 let, a se odlično kosa tudi s starejšimi fanti. Tokrat je bil tretji. Na poti do bronaste medalje pa je pokazal odlično igro. Predvsem je bila dobra polfinalna tekma proti kasnejšemu zmagovalcu Koroši (BK Kungota). Žiga bi si zaslužil vsaj dobljen set, a je na koncu malo zmanjkalo. Vseekakor pa vse čestitke za prikazano na tem tekmovanju. Pohvaliti velja tudi Kevina, ki je v četrtfinalu zaigral proti kasnejšemu finalistu Hac Gyorkošu (BK Lendava). Kevin je izgubil šele po treh nizih, a tudi on zasluži čestitke za borbeno igro.

Med posameznicami smo imeli v ognju le Lino. Dekle že dolgo časa na treningih kaže igro na visokem nivoju, a le tega nekako ne uspe v celoti prenesti na tekmo. Tokrat pa se je končno vse poklopilo in zasluženo je postala zmagovalka turnirja. Klub se pridružuje Periču pri čestitkah in pohvalah v čast Lini.

Končni izkupiček je ena zlata, ena srebrna in ena bronasta medalja. V vseh treh disciplinah smo med top tri, kar je odličen rezultat tako za posameznike kot celotni klub.