MI JIH IMAMO PET, PA VI?

Ta vikend smo v naši športni dvorani gostili 64. člansko državno prvenstvo Slovenije v badmintonu, na njem je nastopilo 17 naših tekmovalcev, doma pa smo zadržali 11 uvrstitev na stopničke oziroma 15 medalj, najpomembneje pa – vseh 5 naslovov državnih prvakov!

Tudi tokrat so bili najbolj uspešni naši najstarejši tekmovalci, ki so tokrat (prvič) uspeli zmagati v vseh petih disciplinah! Petra je ponovno zasluženo osvojila vse 3 naslove – mix v paru z Miho Ivančičem, ki je tako dodal nov naslov v svojo zbirko in ženske dvojice v paru s Kajo Stanković.  Miha Ivanič je ubranitvi naslova v dvojicah (s Krivcem) po enoletnem premoru ponovno dodal naslov med posamezniki. Posebej izpostaviti velja še Jako Ivančiča in Tajo Pipan. V mixu sta pokazala odlične predstave in potencial za prihodnost ter zasedla 3 mesto. Poleg tega je Taja osvojila še 2.mesto v ženskih dvojicah, Jaka pa 2. tako v dvojicah kot med posamezniki, tako da verjamemo da tudi prvi članski naslov ni več daleč. 3.mesto in s tem bronasto medaljo pa sta osvojila neuničljivi Martin Cerkovnik v paru z Galom Bizjakom.

Tudi ostali naši so prikazali nekaj dobrih iger in lepih uvrstitev, Lina Pipan je bila blizu medalje med posameznicami, a je žal v tretjem setu četrtfinala proti kasnejši finalistki Arihovi zmanjkalo nekaj moči in znanja, Rok Jerčinovič je suvereno prišel do četrtfinala in na poti izločil tudi 3. nosilca preden je v četrtfinalu moral priznati pomoč Jaku, skupaj z Grego Šuštarjem pa je prav tako v klubskem dvoboju ostal za las brez medalje.

Velja omeniti tudi Tadeja Jelenca in Matica Žagarja, ki sta se tokrat prvič preizkusila na takem tekmovanju, Matic je dosegel tudi eno zmago, pa tudi v drugi tekmi ni bil daleč od (vsaj) enega osvojenega seta.

Žal pa je nekaj tekem bilo tudi malo slabših a nič zato, verjamem da so vsi odnesli od tega tekmovanja precej novih izkušenj in se iz porazov kaj naučili. Predvsem pa upam da so dobili nov zagon in motivacijo za trening. Dela nam na treningih v prihodnje gotovo ne bo zmanjkalo.

Vsi naši nastopajoči na tem turnirju so bili: Lina in Taja Pipan, Petra Polanc, Gal Bizjak, Martin Cerkovnik, Jaka, Matic in Miha Ivančič, Miha Ivanič, Tadej Jelenc, Rok Jerčinovič, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič Marovt, Luka in Žiga Podgoršek, Grega Šuštar in Matic Žagar

Za konec pa še želja po čim hitrejši stabilizaciji trenutnih razmer, da bomo kmalu lahko na treningih videli vse skupine in skupaj kmalu lovili naslove tudi v mlajših kategorijah.

Miha in Matic

Vsi dobitniki medalj po disciplinah:

Moški posamezno:
1. Miha Ivanič
2. Jaka Ivančič
3. Miha Ivančič

Ženske posamezno:
1. Petra Polanc

Moške dvojice:
1. Miha Ivanič/Gašper Krivec (Mirna)
2. Jaka/Miha Ivančič
3. Gal Bizjak/Martin Cerkovnik

Ženske dvojice:
1. Petra Polanc/Kaja Stanković (Ljubljana)
2. Taja Pipan/Maruša Vračar (Olimpija)

Mešane dvojice:
1. Petra Polanc/Miha Ivančič
3. Taja Pipan/Jaka Ivančič

Vsi rezultati: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=27E1D5F9-3716-4F11-A6FA-52A0BCDA3A15

Naši dobitniki medalj na letošnjem članskem državnem prvenstvu!