Najmlajši osvojil najvišjo uvrstitev!

Pretekli teden je od petka do nedelje v Zagrebu potekal mednarodni Zagreb Youth turnir. Tekmovalci so nastopali v kategorijah do 9, 11, 13, 15 in 17 let. V kategoriji do 11 let sta naš klub zastopala Matic Cerar in Filip Štrous. Maticu se je uspelo uvrstiti iz skupine, v nadaljevanju pa je moral priznati premoč partnerju iz dvojic, Portugalcu Tiagu Berenguerju. Je bilo pa zato toliko bolj veselo v igri dvojic, kjer se je Matic z omenjenim Berenguerjem uvrstil v finale in osvojila sta srebrno medaljo.
V kategoriji do 13 let so nas zastopal Žiga Podgoršek, Anže Breška in Tadej Jelenc. Iz skupine se je uspelo uvrstiti le Žigu, ki je nato v osmini finala prikazal zelo dobro igro proti Čehu Dvoraku, a žal v tretjem setu naredil preveč napak, da bi mu uspel preboj v četrtfinale. Sta se pa zato Žiga in Tadej uvrstila v četrtfinale fantovskih dvojic. V boju za medaljo sta svojo kožo drago prodala, a bila vseeno malo prekratka.
Najbolj številčni smo bili v kategoriji do 15 let. Pri fantih so nastopili: Kevin Lenarčič, Jaka Perič Marovt, Matic Žagar, Rok Šantl, Blaž Jelenc in Urban Hudeček Šefic. Pri dekletih pa se je borila Lina Pipan. Prav Lina je v tej kategoriji dosegla največ, saj se je med posameznicami uvrstila v četrtfinale, kjer pa jo je ustavila Nemka Schallerjeva. Lina je v tej igri staknila rahlo poškodbo, vendar upamo, da bo hitro dobro, saj prikazala napredek v igri, katerega bo potrebno sedaj še nadgrajevati. Med fanti se je iz skupine uspelo uvrstiti le Kevinu, ki pa je potem izgubil proti razpoloženemu Nemcu Wulandoku. V kategoriji dvojic velja omeniti četrtfinale dvojice Šantl/Jelenc in mešane dvojice Lenarčič/L.Pipan.
V elitni kategoriji do 17 let je bila konkurenca zelo močna. Igralce kmalu čaka evropsko kadetsko prvenstvo in veliko jih še poizkuša nabrati točke, ki bi jim na prvenstvu omogočile čim bolj ugoden žreb. Od naših so nastopili Jaka Preklca Ivančič, Gal Bizjak in Luka Podgoršek pri fantih ter Taja Pipan pri dekletih. Pri fantih je najdlje prišel Jaka P., ki je pokazal zelo dobro igro in v drugem kolu premagal 5. nosilca Grinblata. V igri za četrtfinale se je Jaka odlično držal, vendar mu (še vedno, kljub izrazitemu tricepsu) primanjkuje moči. Posledica tega je počasnejši tempo igre v nadaljevanju, poleg tega pa je v ključnih trenutkih naredil malo preveč napak in na koncu se je nasprotnik Meglič veselil zmage 21:23, 21: 15, 21: 19. Tudi Taji se je uspelo uvrstiti v osmino finala, kjer pa jo je ustavila 3.nosilka Sadaić. Taja je kljub porazu pokazala, da lahko igra dobro in s pridnim delom na treningu zagotovo lahko raven svoje igre dvigne še višje in se popolnoma približa igralkam, ki sedaj posegajo po najvišjih mestih. V igri mešanih dvojic velja najprej pohvaliti igro Gala Bizjaka in njegove partnerice Zale Žuran (BK Branik). Borila sta se po svojih najboljših močeh in zmagala v prvem kolu proti Hrvaškemu paru Buchberger/Misir. Gal in Zala sta nato zaigrala proti precej močnejšima Baroniju in Passerijevi iz Italije, vendar odigrala kar nekaj odličnih točk, tako da si zaslužita vse pohvale za prikazano igro. Naš močnejši par, Jaka (P.) in Taja, sta v 2.kolu zelo dobro odigrala proti kasnejšim zmagovalcem turnirja Grinblatu in Zintsidovi. Rezultatsko sicer ni bilo prav tesno, vendar pa so točke med igro pokazale, da se lahko povsem enakovredno kosata z nasprotniki. Več konstante si bosta morala zgraditi na treningih, kjer bo pri Taji poudarek na določenih tehničnih elementih, pri zasanjanemu Jaku (P.) pa prehod fokusa iz Taje na igro.
Domov je tako medaljo prinesel Matic Cerar, ki si še enkrat več zasluži vse čestitke. Nekateri so pokazali dobro pripravljenost, nekateri še niso povsem v tekmovalnem ritmu, vsi skupaj pa med počitnicami niso izgubili občutka za krajšanje živcev trenerjem.
Gremo v novo sezono, po nove zmage!