Nikita in Matic najboljša v kategoriji do 15 let

V nedeljo se je poleg članskega Državnega prvenstva igral tudi 1. turnir do 15 let v sezoni 2022.
Turnirja se je udeležilo lepo število naših igralcev, tudi kar nekaj novih igralcev, ki so nabirali izkušnje, pa tudi takih, ki so računali na najvišje uvrstitve. Žal so setokrat za točke na slovenski jakostni lestvici borili samo fantje iz našega kluba, ampak smo bili pa tudi toliko bolj uspešni.
Najboljši v kategoriji 2008 in mlajši je bil naš Nikita Peshekhonov, ki je v finalu premagal Matica Cerarja, za katerega je bil to prvi nezmagan domači turnir v svoji starostni kategoriji. Edini poleg njiju, ki se je uvrstil v glavni del tekmovanja je bil še Ožbej Krašna, ki je na koncu osvojil 17. mesto.
Ostali fantje Enej Bergant, Anej Cergolj, Tilen Jelenc, Filip Križaj, Luka Pelko, Kacper Piatkowski, Gaber Pogačnik, Tai Sagrkovič, Adam Starman Alič, Matic Šušteršič, David Vali in Bor Žagar so obstali v skupinah s po eno ali brez zmage.
V dvojicah sta Matic in Nikita stopila na najvišjo stopničko, a tudi tu v finalu je bilo treba igrati tri sete in se šele takrat veseliti nove zlate medalje. V četrtfinalu sta tekmovanje končaka Adam Starman Alič in Matic Šušteršič ter Tilen Jelenc in Jurij Vodan Jecelj (Branik). Ostali pari Enej Bergant/Gaber Pogačnik, Anej Cergolj/Filip Križaj, Luka Pelko/Tai Sagrkovič, Kacper Piatkowski/Bor Žagar so končali tekmovanje v skupinah, čeprav je nekaterim zmanjkalo samo malo športne sreče.
Rezultate vseh tekem najdete na: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=CCBFAC67-84E1-420F-8E57-BB0120570367&d=