Novi medaljisti, nove izkušnje

V soboto je na Konexu potekalo zadnje tekmovanje pred počitnicami – Konex Forza Open 2020, na katerem smo bili najštevilčnejši udeleženci, glavni cilji pa so bili igranje nekaj tekem za konec sezone in nabiranje izkušenj za naprej.
V kategoriji do 11 let so nas zastopali Din Mašić, Samo Štrovs in Naj Sešek. Najuspešnejši je bil slednji, ki si je z zmago nad Samom v skupini zagotovil napredovanje in uvrstitev v polfinale, kjer je sicer izgubil ampak si priigral prve stopničke in veliko motivacije za naprej. Din in Samo žal nista pokazala najboljše igre in sta končala tekmovanje v skupinskem delu.
Pri dekletih do 13 let sta Lea Ickovski in Zala Koder Može dobro branile medvoške barve, Zala je v skupini žal izgubila proti obema sestrama Gleich, Lea pa proti Mii šele v polfinalu in si tako priigrala tretje mesto. Punci sta skupaj zaigrali v dvojicah in na koncu izmed štirih parov osvojili tretje mesto, katerega bomo v naslednjem letu sigurno še kdaj (vsaj) ponovili.
Pri fantih do 13 let smo največ upov polagali na Sama Stanovnika, ki se je brez večjih težav uvrstil v finale, tam pa je bil tokrat presenetljivo boljši domačin Matic Jaklin in Samo se je moral zadovoljiti s srebrno medaljo. Na stopničkah mu je družbo delal še Peter Kavčič, ki je stopil na tretjo stopničko. Z igrami so v skupinah zaključili Tobija Šubic, Nik Mašić in Filip Štrovs, ki je kljub dvema zmagama izpadel po nastalem krogu med tremi tekmovalci.
V dvojicah sta najboljši rezultat med fanti dosegla Filip in Nik, ki sta osvojila tretje mesto, v četrtfinalu sta žal izgubila Din Mašić in Nejc Čerin (BIT). V skupinah je malo manjkalo do napredovanja tako Tobiji in Petru, kot tudi Samu Štrovsu in Naju Sešku, ki sta se borila s precej starejšimi tekmovalci, a izgubila odločilno tekmo z 10:12 v tretjem setu. Bo pa ta izkušnja pomagala v prihodnosti, kjer bosta onadva obrnila take rezultate sebi v korist.
V kategoriji do 15 let je naboljši rezultat dosegla Eva Andrejaš, ki je osvojila drugo mesto. V četrtfinalu je bila boljša tudi od Maše Oblak, ki je tako osvojila 5. mesto, v skupini pa je obstala Neža Špendal. Eva je drugo mesto osvojila tudi v dvojicah s Shano Radženović (Konex), Maša in Neža sta tekmovanje zaključili že v skupinskem delu.
Pri fantih sta se med 8 najboljših uvrstila Matevž Kovačič in Matic Cerar, ki se je tokrat preizkusil v igranju proti starejšim igralcem, žal pa je imel nekaj težav z želodcem in se ni mogel bolje upirati nasprotniku iz Ljubljane. Iz skupine se je uvrstil tudi Anže Breška, ki je zaključil tekmovanje na 9. mestu. Kot edinemu se tokrat iz skupine ni uspelo prebiti Juretu Malenšku, ki je izgubil tudi proti kasnejšemu zmagovalcu Trobcu.
V dvojicah sta na zmagovalne stopničke stopila Anže in Matevž, bila sta tretja, na 5. mestu pa sta tekmovanje končala Matic Cerar in Samo Stanovnik, ki sta pokazala, da se lahko kosata s starejšimi tekmovalci in da v naslednjih letih lahko računamo nanju, da pokažeta precej veliko.
Tekmovanje smo tako zaključili brez zlata ampak s tremi srebrnimi medaljami in šestimi bronastimi, kar je vseeno lep izkupiček, sploh če pomislimo, da se tekmovanja niso udeležili vsi najboljši, pa tudi, da so bile to za marsikoga prve medalje na državnih turnirjih.