Petra trikrat prvakinja, Tej, Jaka in Lina pa po enkrat

Preteklo soboto se je na Dolgem Mostu odvilo še zadnje tekmovanje mladih igralcev v letošnji sezoni. Na sporedu je bilo državno prvenstvo do 13 in 17 let. V kategoriji do 13 let so modre klubske barve branili: Žiga Podgoršek, Kevin Lin Lenarčič, Timotej Ušeničnik, Jaka Perič Marovt, Matic Žagar, Bor Furlan, Tadej Jelenc, Žan Pajnič, Luka Škof, Živa Žagar, Maša Oblak, Špela Ivanič, Eva Andrejaš in Lina Pipan. V kategoriji do 17 let pa so se borili: Tej Kolar, Jaka Ivančič, Luka Podgoršek, Lovro Ušeničnik, Gal Bizjak, Petra Polanc in Taja Pipan.

Pri fantih posamezno do 13 let sta se najboljše odrezala Kevin in Žiga, saj sta bila oba tretja. Kevin je v dveh nizih tesno izgubil z Anel Hacom (BK Lendava)  (21:16, 21:19). Žiga pa je klonil proti Marku Koroši (BK Kungota). Odigral je odličen prvi set, ki ga je dobil 21:13, nato v drugem nizu močno popustil in izgubil 13:21. V začetku tretjega je odlično začel in povedel 7:1, na kar je sledila serija neizsiljenih napak in poraz 16:21. Edini ki se mu je še uspelo prebiti iz skupinskega dela je bil Timotej, ki je pot zaključil v četrtfinalu proti Anelu Hacu (20:22, 15:21).

Pri dekletih posamezno do 13 let sta iz skupinskega dela prišli Špela in Lina. Špela je morala premoč priznati v četrtfinalu, ko je izgubila proti Niki Bedič  (BK Lendava) (15:21, 10:21). Lina pa je osvojila končno tretje mesto. Izgubila je proti kasnejši državni prvakinji Anji Jordan (BK Ljubljana) (16:21, 12:21).

Pri mešanih parih do 13 let smo osvojili tretje in drugo mesto. Bronasto odličje sta si priborila Jaka in Eva. Srebrno medaljo pa sta okoli vratu dobila Kevin in Lina.

Pri fantovskih dvojicah do 13 let smo prav tako osvojili tretje in drugo mesto. Za obe navezi pa sta bila usodna Hac/Hranilovič (BK Lendava) v treh setih, potem  ko smo prvega dobili. Jaka in Timotej sta stala na najnižji stopnički,  Žiga in Kevin pa eno višje.

Ostala nam je le še kategorija dekleta dvojice do 13 let. Tu pa smo le dočakali naslov državnih prvakinj, saj je Lina združila moči s Špelo Alič (BK  Olimpija) in v finalu gladko premagali navezo Jordan/Kevo (21:13, 21:18).

Če smo v kategoriji do 13 let na koncu osvojili en naslov, nam je šlo toliko bolje v kategoriji do 17 let. Tam smo namreč pobrali kar 5 naslovov. Največ jih je domov po pričakovanju odnesla Petra, ki je postala trikratna državna prvakinja. Med dvojicami je naslov osvojila z Nike Brajkovič (BK Bit), v mešanih dvojicah pa je na najvišji stopnički stala s Klemnom Lesničarjem (BK Branik). Za preostala dva naslova pa sta poskrbela Tej in Jaka. Tej je tokrat vse svoji moči usmeril v igro posamezno. Velja omeniti, da je Tej velik borec in da je velikokrat dobro igral, a za las izgubljal tekme. Tokrat se je zbral ter premagal vse nasprotnike, ki so mu stali nasproti in več kot zasluženo osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka. Čestitke Tej! Zadnjo tekmo pa je odigral Jaka v navezi z Miho Mastenom (BK Branik). Po slabšem začetku sta fanta v drugem in tretjem setu igrala dosti boljše, ohranila bolj mirno kri v končnici in se tako veselila svojega prvega skupnega naslova.  Pri vseh teh naslovih, pa velja omeniti tudi ostale igralce, ki so se na koncu okitili z medaljami. Med posamezniki je bil tretji Jaka, pohvaliti pa velja tudi Gala, ki se je uvrstil v četrtfinale. Pri dekletih je zelo dobro igro pokazala tudi Taja, ki se je borila do zadnjih atomov moči in si priigrala bronasto medaljo med posameznicami in srebrno v dvojicah z Marušo Vračar (BK Olimpija).

Vsem sodelujočim in dobitnikom medalj iskrene čestitke! Sedaj je čas, da si igralci odpočijejo, da naredimo analizo nad preteklo sezono in se potem v juliju s polno paro in sveži pričnemo pripravljati na novo sezono in nove izzive.