Po maratonu najboljši Žiga, Petra, Taja in Jaka

V soboto smo se že zgodaj zjutraj odpravili v Maribor, kjer je potekal 2. turnir do 13 in 19 let. Na samo šestih igriščih je igralo nekaj več kot 90 igralcev, kar je za sabo potegnilo to, da smo dvorano zapuščali malo pred 11. uro zvečer. Sigurno nekaj, kar si naša zveza ne bi več smela dopustiti, da se delegira take turnirje v dvorane s po šestimi igrišči. Organizator se je sicer zelo trudil, da je turnir potekal gladko in da so bila igrišča vedno polna, a zaradi velikega števila tekem nismo končali preveč kmalu.
Na tem maratonskem turnirju se je najbolje znašel Žiga Podgoršek, ki je zmagal v mešanih dvojicah z Niko Bedič in posamezno, kjer je v finalu po treh setih premagal Timoteja Ušeničnik. To je že drugo medvoško finalo v tej kategoriji in upamo, da tako ostane tudi do konca sezone! Pri dekletih je bila najboljša naša Eva Andrejaš, ki si je posamezno priigrala bron, v mešanih dvojicah s Timotejem pa sta žal pristala na končnem 4. mestu.
Zelo dobro je igral tudi Tadej Jelenc, izgubil je v četrtfinalu proti Marku Koroši, čeprav je bil z igro precej bližje kot kaže rezultat, pa je nakazal, da zna z nekaj več zbranosti in sigurnosti zagosti tudi favoriziranim nasprotnikom. V mešanih dvojicah s Tinkaro Alič sta si priigrala 13. mesto.
Pri dekletih smo imeli še dve predstavnici, Živo Žagar in Mašo Oblak, a sta obe v skupini pristali le mesto za uvrstitvijo v razigravanje ter končali tekmovanje na 13. mestu. Pri fantih sta poleg prej omenjenih igrala še Jakob Sagadin, ki je tako kot punci pristal na 3. mestu v skupini in končnem 11. mestu, in Jure Malenšek, ki je končal na 16. mestu.
V starejši kategoriji do 19 let se je tekmovanje pričelo v mešanih dvojicah kjer sta se zlata veselila Jaka Ivančič in Taja Pipan, potem ko sta Petra Polanc in Gašper Krivec (Mirna) presenetljivo izgubila tekmo v polfinalu proti Mastenu in Vračarjevi (Branik/Olimpija) in na koncu končala na 3. mestu. 6. mesto je v paru z Domnom Laznikom (Mirna) osvojila Lina Pipan, Gal Bizjak pa se je z Zalo Žuran moral zadovoljiti z 10. mestom.
V igrah posamezno pri dekletih smo bili priča novemu klubskemu obračunu, ki pa se je končal po parih minutah, saj si je Taja Pipan žal poškodovala koleno in tekmo predala, zmago pa poklonila Petri Polanc. Lina je dobro zastavila svojo igro v četrtfinalu proti prvopostavljeni Maruši Vračar in dobila prvi set, nato pa je Maruša vseeno izkoristila svoje izkušnje in jo premagala, Lina pa si je na koncu priigrala 7. mesto.
Pri fantih sta se uspela iz skupine prebiti Jaka Ivančič in Grega Šuštar, Jaka bil najprej boljši od Mastena, nato pa izgubil z Lesničarjem (Branik) in Spillerjem in se moral zadovoljiti s 4. mestom. Grega je po napetih treh setih prav tako izgubil z Lesničarjem in končal kot 5. Malo je manjkalo za preboj Teju Kolarju, ki je v skupini izgubil proti Jaku in Spillerju, tako da je konča na 9. mestu, na 13. pa sta tekmovanje končala Luka Podgoršek in Gal Bizjak.
Čestitke vsem našim tekmovalcem, da ste zdržali tako dolgo na tekmovanju, za vse dobre igre, vso srečo pri okrevanju pa želimo Taji, da se čimprej vrne povsem zdrava nazaj na badmintonska igrišča!