POLETNE PRIPRAVE 2018 (14.-19.8.)

Letošnje leto smo združili moči s ŠRD Konex in BK Mladost Lendavo ter organizirali poletni pripravljalni kamp, tokrat v Lendavi. Skupaj se nas je nabralo kar 60 otrok in 7 trenerjev, tako da so imeli otroci moč spoznati veliko novih prijateljev ter trenirati tudi z igralci drugih klubov.

Zbrali smo se v torek, 14.8. dopoldne in že kar takoj opravili prvi trening. Otroke smo razdelili v štiri skupine in ker smo imeli na voljo kar dve telovadnici, so lahko trenirali v dveh izmenah, 2x na dan. Navsezgodaj zjutraj smo imeli lahkotno prebujanje – nekaj teka, tekaške in gimnastične vaje, sledil je zajtrk in prvi trening. Po kosilu je bilo precej časa za počitek, kateremu je sledil še drugi trening. Otroci so vmesne urice lahko porabili za skok v bazen, dričanje po toboganih, gledanje televizije, druženje ali pa kar za spanje po napornem treningu. Po večerji smo pripravili večerno druženje, kjer so otroci po skupinah zbirali točke v kvizu, lovu na predmete, in podobnem.

V četrtek popoldne je bila zaslužena pavza, tako da so si otroci po dveh napornih dnevih intenzivnega treniranja, lahko zopet nabrali novih moči, še za drugo polovico priprav. Seveda pa smo počitek preživeli aktivno, saj smo bili vendar na pripravah, in se ob petih popoldne odpravili na bližnji Lendavski grad, ki se dviga nad centrom, leži na 266m nadmorske višine in je bil zgrajen že v 12. stoletju.

V nedeljo dopoldne je potekal še zaključni turnir po skupinah in s tem smo zaključili naše druženje. Imeli smo se odlično in se kar malo težko poslovili (vsaj jaz 🙂 ), a vse lepo se hitro konča in priprave so minile kot bi mignil. Do dobra smo izkoristili tudi zunanje stadione in mislim da so otroci po vseh vajah za moč, šprintih, teku, delu na igrišču…, dobro pripravljeni na novo sezono. Upam da bodo tako pridno in zagnano trenirali tudi na prihajajočih treningih in trud bo zagotovo poplačan z dobrimi uvrstitvami na tekmovanjih.

Ana Marija Šetina