Pretekli vikend zlata Miha Ivanič in Taja Pipan

Pretekli vikend je bilo v Medvoški dvorani zelo veselo. Na sporedu sta bila A in B turnir, v nedeljo pa so v dvorani nastopili še igralci do 15 let, saj je bil na sporedu 3. Turnir do 15 let.

Na A turnirju so od naših igralcev nastopili: Miha Ivanič, Miha Ivančič, Rok Jerčinovič, Jaka Ivančič, Tej Kolar, Matic Turinek, Taja Pipan, Nika Polanič in Katja Turinek. Med posamezniki smo bili priča domačemu finalu, saj sta se tja uvrstila Miha Ivanič in Rok Jerčinovič. Žal Rok zaradi lažje poškodbe finala ni mogel odigrat, tako da je Miha osvojil 1. Mesto, Rok drugo, tretji pa je bil na koncu Miha Ivančič. Od naših igralcev se je v četrtfinale uvrstil še Matic Turinek. Odlični so bili fantje tudi v igri dvojic. Miha Ivanič je s partnerjem Andražem Krapežem (BK Bit) zmagal, drugo mesto pa sta osvojila Rok Jerčinovič in Miha Ivančič. Pri dekletih sta v dvojicah na najnižjo stopničko stopili Taja Pipan in njena partnerka Maruša Vračar (BK Olimpija).

Na B turnirju pa smo imeli le enega predstavnika. Naše barve je branil Grega Šuštar, ki je igral dobro v skupinskem delu, se uvrstil v četrtfinale, tam pa žal staknil lažjo poškodbo, tako da ni več mogel nadaljevati v pravem tempu.

Kot že rečeno pa je bil v nedeljo na sporedu tretji  turnir do 15 let, ki so se ga tokrat udeležili: Gal Bizjak, Urban Hudeček Šefic, Blaž Jelenc, Gaj Lasič, Kevin Lin Lenarčič, Nejc Pele, Jaka Perič Marovt, Taja Pipan, Žiga Podgoršek, Rok Šantl, Matic Trojanšek, Timotej Ušeničnik in Matic Žagar.

Pri fantih posamezno jih je večina, ki še igrajo do 13 let, obstala v skupinskem delu. Naprej pa so se uvrstili Nejc, Matic T. in Gal. Nejc je v četrtfinalu igral s kasnejšim zmagovalcem turnirja Miho Mastenom (21:11, 21:5). Matic T. je prav tako mogel v četrtfinalu, po napetih treh setih priznati premoč Matevžu Hermanu (21:14, 19:21, 21:14). Galu pa se je uspelo uvrstiti v polfinale, kjer je izgubil proti svojemu partnerju pri dvojicah, Janu Babniku (21:18, 21:18). Gal se je za tretje mesto pomeril z Matevžem Hermanom, vendar žal tokrat zanj ni našel pravega orožja in zadovoljiti se je moral s četrtim mestom.

V kategoriji fantje dvojice sta Gal in njegov partner Jan Babnik, potrdila vlogo drugih nosilcev turnirja. Sprehodila sta se do finala, kjer pa sta tokrat morala športno seči v roko zmagovalcema, dvojici Herman/Zupančič .

Pri puncah smo bili zastopani skromnejše, a zato več osvojili. Taja je posamezno prišla do polfinala, kjer se je pomerila s svojo partnerko pri dvojicah in kasnejšo zmagovalko turnirja Marušo Vračar. Lahko bi rekli klasični trije seti, kjer je imela več moči in želje po zmagi Maruša (21:9, 17:21, 21:15). Na koncu pa je Taja v tekmi za tretje mesto premagala Špelo Alič in se tako veselila bronastega odličja.

V kategoriji dekleta dvojice je naveza Pipan/Vračar ponovno pometla s konkurenco in zasluženo stala na najvišji stopnički.

Čestitke vsem nastopajočim. Podrobnejše rezultate najdete na spodnji povezavi:

 

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=3E6929A4-CFA6-4A37-9601-CE49EC243800