PRIČETEK NOVE TEKMOVALNE SEZONE

Z mesecem januarjem smo se podali v novo tekmovalno sezono 2023. Vsem našim igralcem želimo čim več uspehov in veselja v novi sezoni. Upamo, da se jim povrne njihov trud, ki ga vsakodnevno vlagajo v svoje treninge in tekme. Treninge bomo tudi v tej sezoni izvajali tako v Športni dvorani Medvode, kot tudi na različnih osnovnih šolah, da otrokom čim bolj približamo naš šport.

Kljub temu, da se je sezona šele dobro pričela, pa so se nekateri igralci že preizkusili na številnih tekmovanjih. V začetku januarju je na Madžarskem (mesto Pecs) potekal turnir Nation to nation 2023, ki se ga je udeležila tudi slovenska ekipa, pod vodstvom Roka Trampuža. Ekipo sta sestavljali tudi naši igralki Mia Sketelj in Teodora Milivojević. Ekipa je osvojila odlično drugo mesto. Nekaj časa pa jim je ostalo tudi za ogled mesta in druge dogodivščine, zato jim bo turnir zagotovo ostal v lepem spominu.

 

21.1. pa je v Mengšu potekal prvi turnir do 13 in 19 let. V kategoriji so 13 let se je Mia Sketelj uvrstila na 4. mesto med dekleti posamezno, 5. mesto pa je osvojila Teodora Milivojević. Dekleti pa sta združili moči in v dvojicah osvojili 1. mesto!
V kategoriji do 19 let pa je med fanti posamezno Žiga Podgoršek premagal vso konkurenco in se povzpel na najvišjo stopničko! 2. mesto pa je osvojil njegov klubski kolega Tadej Jelenc. V mešanih dvojicah sta 2. mesto osvojila Žiga in Nika Bedić (BK Mladost Lendava), 3. mesto pa je zasedel Tadej skupaj z Vesno Halič (BK Kungota).
Za nami pa je tudi že prvi krog lige!
Starejša ekipa si je 14.1. na Mirni priborila prvo mesto v skupini. Od BK Mirna so bili boljši v vseh petih disciplinah, z BK Olimpijo pa so žal izgubili z rezultatom 2:3. Mlajša ekipa pa je porazila ekipo BK Konex, žal pa so morali premoč priznati BK Branik. Naslednji krog lige se bo odigral v marcu, takrat pa se bo naša ekipa ponovno trudila zbrati čim več točk v skupini, da bodo lahko obranili naslov državnih podprvakov.
TP