ŠTIRJE OD PETIH NASLOVOV V ROKE MEDVOŠČANOV

4. in 5.2. 2023 je v Kungoti potekalo težko pričakovano 66. člansko državno prvenstvo. Badminton klub Medvode je zastopalo kar rekordnih 12 igralcev, in sicer Jaka in Miha Ivančič, Gal Bizjak, Petra Polanc, Tadej Jelenc, Žiga Podgoršek, Taja in Lina Pipan, Kevin Lin Lenarčič, Grega Šuštar, Rok Jerčinovič in Martin Cerkovnik.

Medvoški igralci so na letošnjem prvenstvu zelo presenetili, saj so skupno osvojili kar 4 naslove državnih prvakov! Kot vsako leto, smo bili tudi letos deležni kar nekaj lepih presenečenj. Še posebej je presenetil Jaka Ivančič, ki si je nepričakovano priboril svoj prvi naslov članskega državnega prvaka v kategoriji moških posamezno. Na poti do zmage je moral v četrtfinalu poraziti svojega starejšega brata Miho, v samem finalu pa se je pomeril proti klubskemu kolegu Roku Jerčinoviču, ki mu zmage ni prepustil zlahka. Omeniti je potrebno, da Rok in Jaka že kar nekaj časa ne trenirata več tako intenzivno kot večina ostalih igralcev, zato je bil njun finalni dvoboj res veliko presenečenje tako za druge igralce, kot tudi za publiko.

    

Žiga Podgoršek je med moškimi posamezno osvojil bronasto medaljo, v polfinalu ga je namreč izločil takrat močnejši Rok Jerčinovič.  Omeniti pa je potrebno tudi Kevina Lenarčiča, ki je proti starejšemu in bolj izkušenemu Maju Poboljšaju (BK Ljubljana) klonil šele po treh napornih setih, napet dvoboj pa je trajal skoraj 50min!

     

Kljub temu, da je moral Miha Ivančič v kategoriji posamezno priznati premoč svojemu mlajšemu bratu Jaku, pa mu je kmalu vrnil »milo za drago« v kategoriji mešanih dvojic. Miha je s svojo soigralko Petro Polanc tako osvojil že kar 6. zaporedni naslov članskega državnega prvaka v mešanih dvojicah. Taja Pipan in Jaka Ivančič pa sta osvojila bronasto medaljo, ko sta po napeti tekmi ugnala dvojico iz BK Olimpije.

Petra Polanc je na letošnjem prvenstvu branila svoj lanski naslov državne prvakinje in to ji je tudi uspelo brez vsakršnih težav. Vse svoje nasprotnice je suvereno premagala, nobena tekmovalka ji namreč ni uspela vzeti niti seta! Tako je Petra osvojila kar dve zlati odličji.

    

V kategoriji ženskih dvojic sta nas po dolgem času spet zastopali sestri Taja in Lina Pipan, ki sta si nepričakovano priborili bronasto medaljo. V polfinalu sta bili po naporni tekmi od njiju žal boljši bivši reprezentančni kolegici Špela Alič in Anja Jordan. Med moškimi dvojicami pa je z vso konkurenco pometel Gal Bizjak skupaj z Domnom Lonzaričem (BK Branik) in tako ponovil svoj lanski uspeh. Gal je naslov državnega prvaka osvojil kar brez izgubljenega seta! V polfinalu je izločil Martina cerkovnika, ki je tako osvojil bronasto medaljo skupaj z Gašperjem Krivcem (BK Mirna).

    

Naši igralci so skupno osvojili kar 4 naslove državnih prvakov, eno srebrno in 4 bronasta odličja. Tekmovali so pod vodstvom trenerja Denisa Peshekhonova.

TP