TEM YOUTH & JUNIOR 2018

Pretekli vikend (19.-21.10.) je v  Mokronogu ter na Mirni potekal že tradicionalni 24. Tem Youth in Junior turnir. Otroci so se pomerili v kategorijah U11, U13, U15 ter U19. Na Tem Youth je tekmovalo 280 tekmovalcev iz kar 14 držav. BK Medvode je na tekmovanju zastopalo kar 24 igralcev, 22 v nižjih kategorijah in 2 v elitni U19.

V Kategoriji U11 smo imeli le enega predstavnika, Matica Cerarja, ki je v skupini brez večjega napora gladko odpravil nasprotnike (Totha iz Madžarske, Reiterja iz Avstrije ter Slovenca Križmana). Matic se je tako uvrstil v polfinale, kjer mu je napredovanje v finale preprečil močan Poljak in končni zmagovalec Kiszcyk. Matic je tako osvojil bronasto medaljo! Bravo!

V kategoriji U13 smo imeli kar precej predstavnikov: Jakob Biber, Anže Breška, Luka Gartner, Žiga Janhuba, Tadej Jelenc, Tijana Jovanovič, Jon Kovačič, Jure Malenšek, Samo Stanovnik, Filip Štrovs, Tobija Šubic. Nobenemu tekmovalcu se kljub veliki borbenosti ni uspelo uvrstiti iz skupine. Najbližje so bili Žiga, Samo in Filip, ki so vsi zabeležili po eno zmago v skupini, a to žal ni bilo dovolj za preboj, saj je napredoval le po en igralec iz skupine (Žiga: Pangeršič SLO, Filip: Toth HUN). V disciplini dvojic so nastopili pari: Jakob/Filip, Samo/Jure, Anže/Matic, Žiga/Luka, Jon/Tobija in Tadej/Vid K. (BK Mirna). Tadej in Vid sta najprej ugnala Avstrijce, nato še Madžare in se uvrstila v polfinale. V polfinalu sta ju v napetih štirih setih ustavila končna zmagovalca, španca Guasch. Fanta sta se tako morala zadovoljiti z bronasto kolajno. Čestitke!

V kategoriji do 15 let smo imeli prav tako veliko predstavnikov: Kevin Lin Lenarčič, Urban Hudeček Šefic, Jaka Perič Marovt, Maša Oblak, Lina Pipan, Žiga Podgoršek, Jakob Sagadin, Timotej Ušeničnik, Matic in Živa Žagar. Maši, Jakobu in Živi v skupni žal ni uspelo zabeležiti nobene zmage. Kevin je v skupini premagal Cetinskega (SLO), Urban je premagal Stankova (SLO), Jaka Wohtla (AUT) in Matic Černeta (SLO), kar ravno tako ni bilo dovolj za napredovanje. Lina in Žiga sta v skupini zmagala vsak po dve tekmi, a so bili v skupini po štirje in jima je zopet malo manjkalo za napredovanje (Lina: Slovenki Kevo in Sekereš, Žiga: Krainbucher AUT, Šimič SLO).  Timoteju se je kot edinemu uspelo uvrstiti iz skupine ( Sebok HUN, Slovenca Kušelj in Godler Majerle), v izločilnih bojih pa je bil od njega boljši Avstrijec Zhang.  V disciplini dvojic sta Žiga in Timotej prvo tekmo premagala Jakoba, ki je zaigral skupaj s Špancen Matinom, naslednjo pa sta izgubila proti Bernardi/Zhou (ITA). Maša je združila moči z Madžarko Koszo, a sta bili končni zmagovalki Perujki boljši. Urban je po nekaj komplikacijah v paru zaigral skupaj z mlajšim Tadejem, s katerim sta se odlično ujela, premagala prva nasprotnika Trobec/Debevec (SLO), naslednjo pa žal izgubila proti Madžaroma. Lina je nastopila skupaj z Anjo Jordan (BK Ljubljana). Najprej sta gladko odpravili Slovenki Kevo/Matovič, nato Madžarki Hart/Radi, v četrtfinalu sta imeli nekaj več dela z razpoloženima Poljakinjama Janko/Wojcik, v polfinalu pa sta ju na žalost zaustavili Čehinji Maixnerova/Novakova. Punci sta tako osvojili bronasto odličje, čestitke! Jaka in Kevin sta kot po tekočem traku odpravljala nasprotnike, najprej Janičić/Pipunić (CRO), De Stefani/Gruschler (ITA), Matanić/Zekan (CRO). V polfinalu sta po štirih setih premagala Čeha Dvorak/Manasek in v finalu žal nista imela dovolj moči za razpoložena Srba Jovičić/Petrović. Čestitke za osvojeno drugo mesto!

V kategoriji U19 sta nastopila Jaka Ivančič in Tej Kolar. Jaka je v prvem kolu odpravil Madžara Dulcza, naslednjo pa po napetih treh setih izgubil proti Avstrijcu Ofnerju. Tudi Teju je uspelo zmagati uvodno tekmo proti Čehu Urbanu, nato pa je bil od njega močnejši Šved Fredholom. Jaka je nastopil še v dvojicah skupaj z Mastenom (BK Branik), a sta bila kasnejša polfinalista Lukić/Tomić (SRB) žal premočna.

Končni izkupiček so torej 3 bronaste in ena srebrna medalja, kar je lep uspeh za mednarodno tekmovanje. Vsi otroci so se borili po svojih najboljših močeh ter pokazali lepo igro ter si nabrali nekaj novih izkušenj za naslednje podvige in nadaljnja tekmovanja. Sedaj pa pridno nazaj trenirat, da iz naslednjega tekmovanja prinesemo še s kakšno žlahtnejše odličje ali kakšno kolajno več!

 

Ana Marija Šetina

 

Foto: FB stran BK Mirna