TOKRAT ŽAL BREZ NASLOVA

Ta vikend so po februarskem članskem DP priložnost za nastop dobili tudi mladinci in se v dvorani na Bitu udarili za naslove najboljšega v državi.

Tekmovanje se je za nas začelo zelo slabo. V polfinalu mešanih dvojic smo zaradi poškodbe Taje Pipan (igrala v paru z Galom Bozjakom),izgubili pomembno orožje v boju za najvišja mesta . Tekmo sta na koncu morala predati in tekmovanje končala na 3.mestu. Enak uspeh sta dosegla tudi Lina Pipan in Jaka Perič Marovt, ki sta v polfinalu klonila proti kasnejšima zmagovalcema Brajkovič/Babnik.  Na tem mestu bi Taji rad zaželel čim hitrejše okrevanje in povratek na igrišča!

Tekmovanje se je nadaljevalo s tekmami posamezno. Že v skupinskem delu sta kljub borbenosti in trudu tekmovanje končala Matic Žagar in Nika Govekar. V glavnem delu smo najprej izgubili Kevina Lenarčiča, ki  je moral po dobri igri predvsem v 2.setu v osmini finala priznati premoč Zupančiču (BK Mirna). V četrtfinalu je naslednji izpadel Žiga Podgoršek, ki pa je pokazal zelo visok nivo igre ter tudi povedel z 1:0 proti kasnejšemu zmagovalcu Mastenu (BK Branik), a za popolno presenečenje je  Žigu zmanjkalo izkušenj in zbranosti. Medtem se je do polfinala gladko sprehodil Gal, z malo več težav pa je si je medaljo uspel zagotoviti tudi Jaka. Polfinalu Jaka žal ni zmogel parirati Mastenu in tako zaključil tekmovanje na 3. mestu. Gal je po hudi borbi v polfinalu prišel do finalne tekme, kjer pa je bil tudi zanj po dolgi borbi usoden Masten, ki je zasluženo osvojil naslov prvaka.  Pri dekletih pa si vse pohvale zasluži Lina, ki je v četrtfinalu po 3 setih izločila visoko favorizirano domačinko Nike Brajkovič, svoj pohod pa nadaljevala tudi v polfinalu kjer je po novi maratonski tekmi izločila Marušo Vračar (BK Olimpija). Šele v finalu je je morala priznati premoč Anji Jordan (BK Ljubljana), kjer je za dostojen odpor na žalost zmanjkalo zmanjkalo moči, prejšnji dve tekmi sta pobrali prevelik davek. Kljub vsemu pa vse čestitke Lini za super turnir.

V moških dvojicah smo ostali brez medalj. Prav veliko ni za povedati, oba para Bizjak/Zupančič ter Lenarčič/Perič sta bila med favoriti za najmanj medaljo, a vsi so ostali praznih rok. Upam le da je to dobra šola in motivacija naprej. Zagotovo so vsi sposobni več.

Po Tajini poškodbi smo imeli v igri pri ženskih dvojicah le Lino v paru s Špelo Alič. Gladko sta se uvrstili do finala, kjer smo nato spremljali klasično borbo ženskih dvojic. Tekma polna preobratov, emocij in pa seveda značilni 3.set. Žal sta punci na koncu morali priznati premoč domačinkama Brajkovič/Novak. Tako je Lina osvojila še eno srebro in s 3 medaljami tekmovanje končala kot najboljša od naših.

Državno prvenstvo smo tokrat končali brez naslova, kar je vsaj zame manjše razočaranje. Kljub Tajini poškodbi smo imeli svoje priložnosti in tudi favorite za zlato, a priložnosti nismo izkoristili. Verjamem, da so nekateri igralci sposobni veliko več in upam da bodo to uspeli pokazati že na prihajajočem DP U17.

Miha