Turnir Medvode Forza cup

Zadnji vikend, 19-21.1.2018 smo gostili mednarodni turnir, do 10, 12, 14 in 17 let Medvode Forza Cup v naši dvorani v Medvodah.
Turnir je zaznamovalo veliko število igralcev iz številnih držav, kot so naprimer Španija,Avstrija, Romunija, Hrvaška, Anglija…
Na njem pa je svoje znanje preizkušalo tudi veliko število naših “domačih” igralcev. To so bili: Matic Cerar in Tilen Jelenc v najmlajši kategoriji, Lea Ickovski, Tijana Jovanovič, Jakob Biber, Anže Breška, Tijan Ćulibrk, Luka Gartner, Gaber Grebenc, Žiga Janhuba, Jon Kovačič, Žiga Stanič, Samo Stanovnik, Filip Štrovs in Lan Valenčak v kategoriji do 12 let ter Eva Andrejaš, Tjaša Cerar, Špela Ivanič, Maša Oblak, Lina PIpan, Vid Govekar, Matevž Kovačič, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič Marovt, Žiga Podgoršek in Timotej Ušeničnik v kategoriji do 14 let.
Seveda tudi tokrat ni šlo brez kolajn, katere smo osvojili v prav vseh kategorijah, razen v kategoriji u17. Najboljšo uvrstitev je dosegel Matic Cerar, ki je bil drugi med posamezniki v kategoriji U10 in tretji v dvojicah s Tadejem Jelencem v kategoriji U12. Do 14 let je bronasto medaljo v dvojicah pri dekletih osvojila Lina Pipan v paru s Špelo Alič (Olimpija).
Na letošnji izvedbi turnirja sem predvsem opazil, da so naši igralci močno napredovali v ti. borbenosti. Prav vsi so igrali od prve do zadnje točke, ne glede na moč nasprotnika, disciplino oz. utrujenost posameznika. In prav tu najdem razlog za več kot odlične rezultate, kateri so bili doseženi v pravem športnem “žaru” in kar meni osebno pomeni največ, z nasmehom na obrazu.
Tako z mislijo zaključujem današnjo novico: Če nam bo šlo tako, kot tokrat še naprej, je samo nebo limit naših uspehov!
S športnimi pozdravi, Martin Cerkovnik