Turnir od 13 in 19 let na Bitu

V soboto, 12.6.2021, je v dvorani BIT potekal prvi turnir do 13 let. Naš klub so zastopali: Din Mašič, Tilen Jelenc, Ian Vidic, Anej Cergolj, Hana Breznik, Mia Sketelj in Teodora Milivojević. V kategoriji fantje posamezno (A), sta se Din in Tilen prebila v četrtfinale, kjer sta oba morala priznati premoč nasprotnikom. Na koncu je Tilen dosegel 5., Din 7., in Ian 16. mesto. V kategoriji B se je dobro izkazal Anej, ki je zasedel 6. mesto.

Pri fantovskih dvojicah sta nastopila para Tilen/Din in Ian/Anej. Oba para sta izgubila v polfinalu, ter se kasneje pomerila med seboj v tekmi za 3. mesto. Slavila sta bolj izkušena Tilen/Din.

Pri puncah je v kategoriji A nastopila Hana, ki ji je za nastop v četrtfinalu zmanjkalo malo sreče, vendar se je zadovoljila z 11. mestom. V kategoriji B, je Mia po napeti izgubljeni tekmi izgubila možnost za napredovanje v redni del, v katerega se je uvrstila njena soigralka Teodora in zasedla 4. mesto.

Pri dekliških dvojicah sta združila moči par Teodora/Mia in Hana/Ema Hudnik ( ŠD Sele Vrhe). Žal se nobenemu paru ni uspelo uvrstiti v redni del tekmovanja, so se pa pomerile med seboj in pokazale borbeno igro, kjer sta slavili Teodora/Mia.

Na turnirju do 19 let so nas tokrat zastopali: Žiga Podgoršek,Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič ter Tadej Jelenc pri fantih in Lina Pipan pri dekletih.

Začnimo z Lino.  Pri posameznicah je že gladko prišla iz skupine nato pa po ne najboljši predstavi izgubila proti svoji partnerki Špeli Alič z rezultatom 2:0 v setih. V tekmi za 3.mesto pa nasprotnici ni dala možnosti in tako osvojila bronasto medaljo. V dvojicah smo videli le 3 pare in Lina je skupaj s Špelo osvojila zlato medaljo z dvema zmagama skupini.

Pri fantih pa smo dosegli naslednje: Tadej Jelenc se je proti starejšim fantom trudil po najboljših močeh, a se ni uspel uvrstiti iz skupine. V polfinalu smo tokrat imeli Žigo in Kevina. Slednji je v četrfinalu izločil svojega partnerja in klubskega kolega Jako, a nato po hudi borbi moral priznati premoč zmagovalcu Koroši po 3 setih. V borbi za 3. mesto pa nato premagal Nika Zupančiča prav tako po 3 setih.

Žiga se je brez težav prebil do polfinala kjer je po slabem začetku in porazu v 1.setu v nadaljevanju zanesljivo premagal Zupančiča in si s tem zagotovil finalno tekmo proti Koroši. Na žalost tokrat ni prikazal svoje najboljše predstave in se je moral zadovoljiti s srebrno medaljo.

V dvojicah pa smo v finalu gledali klasičen boj Lenarčič/Perič:Hac/Koroša. Kevin in Jaka sta se po porazu v 1.setu uspela zbrati in dobiti 2.set, nato pa je zmanjkalo koncentracije in tudi znanja za končno zmago. Blizu medalje sta bila tudi Žiga in Tadej,ki sta se v borbi za 3.mesto prav tako po 3.setih morala zadovoljiti z nehvaležnim 4.mestom.

Do konca sezone in poletnega predaha nas čaka le še turnir do 17let, nato pa nekaj počitnic in naporne priprave na novo sezono,za katero vsi upamo da bo bolj »normalna« kot je bila letošnja.

Rezultati turnirjev so vidni tule: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=54FB0A23-A343-421E-9A2A-F9244887A5AA

Miha in Rok