Uspehi naših igralcev na državnem prvenstvu do 11 in 17 let

V Mariboru je 17.12. 2022 potekalo državno prvenstvo do 11 in 17 let. Skupen izkupiček uspehov za naše igralce so bili trije naslovi državnih podprvakov, en naslov državnega prvaka in tri bronaste medalje!

Tine Perič Marovt, naš najboljši igralec do 11 let, se je v kategoriji posamezno prebil vse do polfinala, kjer pa je bil od njega žal boljši Jan Hotko, novi državni prvak. Tine pa je poleg tretjega mesta osvojil še 2 naslova državnega podprvaka! In sicer v mešanih dvojicah skupaj s Saro Bregar (BK Mengeš), ter v moških dvojicah skupaj s Tjažem Novakom Lešnikom (ŠD Sele Vrhe). Žal nas je na DP do 11 let zastopal le Tine, zato upamo, da bo drugo leto udeležba iz strani našega kluba nekoliko večja.

 

V kategoriji do 17 let pa so nas zastopali Nikita Peshekhonov, Tadej Jelenc, Jakob Biber, Samo Stanovnik in Jure Malenšek. Tadej Jelenc je v kategoriji posamezno osvojil tretje mesto, ko je po napornih in dolgih treh setih izgubil tekmo proti novemu državnemu prvaku Vidu Koščaku (BK Mirna). Nikita je prav tako osvojil tretje mesto, tudi on je bil izločen šele po treh maratonskih setih proti Gašperju Trobcu. Naši igralci so pokazali veliko naklonjenost dolgim igram, saj sta tudi Samo in Jakob izgubila svojo tekmo proti nasprotnikom šele po treh setih.

V kategoriji mešanih dvojic do 17 let je Tadej skupaj z Arijano Korent (BK Ljubljana) osvojil naslov državnega podprvaka, ko sta po tesni igri morala premoč priznati Vidu Koščaku in Anji Blazini. Nikita pa se je Tijo Horvat (BK Mladost) uvrstil v četrtfinale.

V kategoriji moških dvojic do 17 let sta Smo in Jure svoj nastop zaključila v četrtfinalu, Tadej pa je skupaj z Vidom Koščakom (BK Mirna) ugnal vso konkurenco in se (ponovno) po napornih treh setih povzpel na najvišjo stopničko!

Čestitke!

 

TP