Uspešni na prvem DP 🥇🥈🥉

V nedeljo je na Mirni potekalo prvo od letošnjih mladinskih državnih prvenstev. Med seboj so se pomerili najboljši posamezniki v kategoriji do 15 let.
Naš klub so zastopali Jakob Biber, Matic Cerar, Žiga Janhuba, Tilen Jelenc, Peter Kavčič, Jon Kovačič, Ožbej Krašna, Din Mašić, Nikita Peshekhonov, Samo Stanovnik, Adam Starman Alič, Tobija Šubic in Zala Koder Može.
Tekmovanje smo pričeli z mešanimi dvojicami in že takoj dvakrat stopili na zmagovalne stopničke. V polfinalu sta se med seboj pomerila Matic Cerar s Tinkaro Alič (Olimpija) in Samo Stanovnik z Mio Gleich (Branik). V finale sta se uvrstila Matic in Tinkara, kjer pa nista uspela ugnati Škrlja in Koše (Mirna/Lendava). Med najboljših osem smo imeli še tri naše pare, Jakob in Zala, Jon s Hano Oletič (Lendava) in Žiga z Mineo Jevšek (Branik).
V igrah posamezno se je Zala pri dekletih v osmini finala pomerila proti Mii Gleich, v prvem setu prišla blizu zmage, vendar na koncu vseeno izgubila z rezultatom 22:20 in 21:12.
Pri fantih smo videli spopad najnižjega in najvišjega fanta prijavljena na turnirju, kjer je na žalost Din izgubil in osvojih 33. mesto. 17. mesto so si priigrali Tilen, Peter, Ožbej in Adam. V osmini finala so obstali Jakob, Tobija in Žiga, v četrtfinalu smo imeli tako tri naše predstavnike, Nikito, Sama in Matica. Žal je malce do medalje zmanjkalo Nikiti, ki se je dobro upiral Škrlju, vendar bo bolje naslednjič.
V polfinalu smo imeli dva predstavnika, Samo je igral proti Tevžu Orniku (Mirna), vendar ni pokazal vsega kar zna in zaključil samo z bronasto medaljo. Matic je igral proti Škrlju, tekma je bila zanimiva kot vedno in po treh setih se je veselil preboja v finale. Tam je igral proti Tevžu, ki je zmagal prvi set, pa tudi v tretjem setu je že vodil z 11:3, potem pa se je Matic končno zbral in pokazal kaj zna, ter z 25:23 slavil nov naslov državnega prvaka.
Pri dekliških dvojicah je Zala združila moči s Tiso Cetinski (BIT) in v prvi tekmi v dveh suverenih setih zmagala nasprotnici ter se uvrstila v polfinale. Tam žal nista uspeli presenetiti Mie Gleich in Izabele Lever, vendar sta se vseeno veselili bronaste medalje.
Pri zadnji disciplini dneva, fantovskih dvojicah, smo bili zelo uspešni. Kar tri od štirih mest na stopničkah smo zasedli Medvoščani, žal pa je zlata medalja ostala na Dolenjskem. V polfinalu sta najprej izgubila Jon in Žiga, ki sta izgubila proti Šklju in Orniku, v drugem polfinalu pa so se med sabo pomerili Jakob in Nikita proti Maticu in Samu. Šele po napetih treh setih sta se v finale uvrstila Matic in Samo, ki pa sta porabila veliko moči in v finalu nista uspela preveč ogroziti naslova domačinov.
V četrtfinalu sta tekmovanje končala Tilen in Din, v osmini pa Peter in Tobija ter Adam in Ožbej.
Na koncu smo lahko s končnimi rezultati zadovoljni, vedno pa si želimo še več, zato nadaljujemo s treningi in se pripravljamo na domače mednarodno tekmovanje ta vikend in naslednja državna prvenstva do konca decembra.
Vsi rezultati tekem: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament?id=3F6DAFBF-8317-40AF-8583-30DEAFE157AB