V Mariboru so tekmovali naši najmlajši tekmovalci

V soboto smo bili spet nazaj v Mariboru, tokrat z najmlajšimi v kategoriji do 11 let. Naš klub so zastopali Tilen Jelenc in Din Mašić v A kategoriji pri fantih, v B kategoriji pa Gašper Kušar, Bor Žagar in Lovro Križnič pri fantih ter Teodora Milivojević in Hana Breznik pri dekletih.
Tilen in Din sta oba izpadla v četrtfinalu, potem pa v razigravanju za mesta 5-8 osvojila 6. (Din) in 7. mesto (Tilen).
V B kategoriji je tretje mesto osvojil Gašper, ki si je s tem zagotovil tudi igranje v A kategoriji na naslednjem turnirju, za 5. mesto pa sta se med seboj pomerila Bor in Lovro, tokrat je bil boljši slednji.
Pri dekletih smo večkrat spremljali napete tri sete, obe naši predstavnici sta se uvrstili v polfinale. Teodora se je uvrstila v finale, zmagala prvi set, nato pa je nasprotnica začela igrati bolje in Teodora je končala na 2. mestu. V tekmi za tretje mesto je tudi Hana iskala pot do stopničk in tudi zmagala v prvem setu, vendar podobno kot Teodora izgubila druga dva ter končala na nehvaležnem 4. mestu.
V mešanih dvojicah so izkušnje nabirali Lovro/Teodora in Bor/Hana, ki so tekmovali v skupinskem delu in se dobro upirali in se naučili nekaj novega. Več smo pričakovali od medvoško/koroških navez Jelenc/Mustafić in Mašić/Tarkuš. Obe dvojici sta izgubili samo eno tekmo, proti istemu paru Strelec/Horvat. Din in Sati sta izgubila šele po treh setih v finalu in se veselila srebrne medalje, Tilen in Arijalda pa že v četrtfinalu a potem zmagala preostale tekme in končala na 5. mestu.
Za približno mesec dni smo konec s slovenskimi turnirji saj se bližajo počitnice, to pa še ne pomeni, da bomo počivali ampak se bomo pripravili, da v prihodnje posežemo še po višjih rezultatih.