V Mariboru trije naši med prvimi štirimi

V soboto je v Mariboru v organizaciji BK Branik potekal prvi turnir do 15 let v tej sezoni. Udeležilo se ga je kar precej naših igralcev, ki so posegli tudi po nekaj precej visokih uvrstitvah.
Najboljše rezultate so si tokrat priigrali fantje in tako v igrah posamezno, kot v dvojicah stopili na stopničke.
Tekmovanje se je začelo z dvojicami in že takoj smo si priigrali zlato medaljo, natančneje Jaka Perič Marovt in Kevin Lin Lenarčič, ki sta brez težav prišla do finala, tam pa v treh setih premagala par Koroša/Gabor. V polfinale sta se uvrstila še Žiga Podgoršek in Timotej Ušeničnik, ki pa nista prikazala ravno najboljše igre, kot smo je vajene pri njima in končala tekmovanje na 4. mestu. Iz skupine sta se v razigravanje uvrstila še Tadej Jelenc z Vidom Koščakom (Mirna) in izgubila v četrtfinalu proti Jaki in Kevinu.
Paroma Matic Žagar/Urban Hudeček Šefic in Jakob Sagadin/Aljaž Mlekuš (Sele-Vrhe) je do napredovanja iz skupine zmanjkala ena zmaga, tako da so končali tekmovanje na 10. mestu.
Pri dekletih sta ob odsotnosti Line Pipan naš klub najbolje zastopali Špela Ivanič in Eva Andrejaš, v polfinalu sta šele po treh napetih setih izgubili proti Kevo/Matovič, v tekmi za tretje mesto pa nista našli prave taktike, da bi igrali lažje ter sta izgubili proti Koman/Halič. Proti istemu paru sta že v skupini izgubili Živa Žagar in Neža Krištof (Mirna), ki sta vseeno prikazali dobro igro v obeh njunih tekmah, a za zmago vseeno ni bilo dovolj.
Pri fantih posamezno smo imeli zelo dober klubski uspeh, kar štirje od osmih igralcev v četrtfinalu je bilo Medvoščanov ter kar trije od štirih v polfinalu. Na koncu nas je vse žal premagal tisti četrti, Mark Koroša, ki je v finalu z rezultatom 20:22 in 19:21 premagal Kevina. V tekmi za tretje mesto sta se pomerila Žiga in Jaka, boljši je bil Žiga in si tako priigral bronasto medaljo.
V razigravanju je bilo še kar nekaj naših igralcev. 5. mesto si je priigral Timotej Ušeničnik, 9. mesto Matic Žagar, Urban Hudeček Šefic, 17. mesto pa Jakob Sagadin. V skupini je tako ostal le Tadej Jelenc, ki mu je do glavnega dela zmanjkala le ena zmaga.
Pri dekletih se je iz skupine uvrstila samo Špela Ivanič, ki pa ji žreb ni bil najbolj naklonjen in je v prvi tekmi razigravanja igrala proti Anji Jordan, kasnejši finalistki, in žal izgubila, čeprav je njena igra nakazovala, da bi ji lahko še z nekaj treninga precej bolje konkurirala. Eva Andrejaš je pokazala dobro igro, a jo je za dve zmagi v skupini ustavila manjša poškodba, ki ji ni omogočala preveč enostavnega gibanja po igrišču. Prav tako je ena zmaga zmanjkala Živi Žagar, a pokazala velik napredek v igri proti istim nasprotnicam, kot v prejšnjih sezonah.
Za prvi turnir v tej kategoriji smo pokazali veliko, vendar verjamem, da igralci zmorejo še več in bomo naslednjič prišli domov težji še z več medaljami.