Z dvema zmagama iz Mute

V soboto smo tekmovali na 3. turnirju do 15 let, tokrat v telovadnici OŠ Muta, ki je šele drugič v zgodovini gostovala turnir za lestvico BZS. Ko smo prvič tekmovali tam, smo osvojili dve zlati medalji, tudi tokrat se vračamo s takim izkupičkom, dodali smo jima pa še nekaj drugih.
Pri fantih posamezno se je najbolje uvrstil Kevin Lin Lenarčič, ki je izgubil šele v finalu proti Koroši (Kungota). Za tretje mesto sta se pomerila naša Žiga Podgoršek in Jaka Perič Marovt. V dveh setih je bil boljši slednji in se končno veselil brona, po prejšnjih dveh turnirjih, ko je bil obakrat četrti.
V četrtfinalu je žal zopet obstal Timotej Ušeničnik, izgubil je proti Kevinu, iz skupine se je od naših fantov uvrstil samo še Matic Žagar. Urban Hudeček Šefic, Tadej Jelenc, Anže Breška in Jakob Sagadin so obstali v skupini.
Pri puncah se je pričakovano najbolje uvrstila Lina Pipan, ki še ni našla pravega načina kako ugnati Anjo Jordan (ga bo pa kmalu) in je zmagala tekmo za tretje mesto ter se veselila brona. Iz skupine sta se med najboljših 16 uvrstili še Tjaša Cerar in Špela Ivanič, ki pa sta obe izgubili tekmi po treh napetih setih, a se jima žal ni izšlo. Eva Andrejaš in Maša Oblak sta pokazali kar nekaj solidnih potez, a iz skupine se žal nista uvrstili.
Smo se pa toliko bolje odrezali v dvojicah, saj smo obakrat stopili na najvišjo stopničko. Pri fantih sta bila to Kevin in Jaka, ki sta brez težav prišla do finala, potem pa se po treh setih veselila zlate medalje in najvišje stopničke. Lepega rezultata sta se s 4. mestom veselila Tadej Jelenc in Vid Koščak, ki igrata še vedno v kategoriji U13. 5. mesto sta osvojila Žiga in Timotej, ki sta izgubila proti kasnejšima finalistoma Babniku in Krumpaku. Iz skupin se ni uspelo uvrstiti paroma Sagadin/Breška in Žagar/Hudeček Šefic.
Pri dekletih sta na najvišjo stopničko stopili Lina Pipan in Špela Alič (Olimpija), ki sta se prvič res morali pomatrati za zmago šele v finalu, ko sta po treh setih slavili zmago proti paru Bedič/Jordan.
Tjaša in Špela sta osvojili 5. mesto, Eva in Maša pa sta vsaka v svojem paru obstali v skupini.