Z zadnjega turnirja v 2018 zelo zadovoljni!

V soboto smo igrali še na zadnjem turnirju v letu 2018. Tokrat je bil to 2. turnir do 15 let, ki nam je spet postregel z mnogo izenačenimi igrami in pokazal, da je vrh v tej kategoriji kar širok in da zmore marsikdo stopiti na najvišjo stopničko in ni vedno vse predvidljivo.
Na turnirju je sodelovalo tudi 12 Medvoščanov, kateri so pokazali precej znanja in želje po zmagi, kar se je na koncu prikazalo tudi na rezultatih. Pa pojdimo po vrsti, kot je potekalo tekmovanje, torej z mešanimi dvojicami. V skupini A sta se pogumno spopadla z nasprotniki Jakob Sagadin in Maša Oblak, a sta imela v skupini kasnejša končna zmagovalca in pa par iz Mirne, ki je bil tokrat boljši, vendar ne bosta več dolgo. V skupini B sta Tadej Jelenc in Eva Andrejaš pokazala veliko želje po zmagi, a je ta želja ponagajala pri sproščenosti in sta z veliko neizsiljenemi napakami pomagala nasprotnikom do precej točk, kar ju je stalo napredovanja. Edini naš preostali predstavnik v skupinskem delu mixov – Matic Žagar, je zaradi sestrine poškodbe tokrat igral z Zalo Lesjak iz Koroške, vendar jima je nagajala neuigranost in nista uspela narediti preboja iz skupine.
V nadaljevanju tekmovanja mešanih dvojic so se tekmovanju pridružili še drugi pari, najbolje sta se odrezala Kevin Lin Lenarčič in Špela Alič (Olimpija), ki sta končala na drugem mestu, na tretji stopnički sta stala Žiga Podgoršek in Anja Jordan (Ljubljana). Na petem mestu sta končala še Jaka Perič Marovt in Lina Pipan, ki sta žal izgubila proti kasnejšim zmagovalcem.
Pri dekletih posamezno sta v skupinah igrali Maša in Eva, iz skupine se je uvrstila le slednja. Maša se je dobro borila a vendarle ji je zmanjkalo malce moči, ki jo bomo na treningih nabrali v prihodnjih tednih do naslednjega turnirja. Evi je žreb v nadaljevanju prinesel tekmo proti Špeli Ivanič, ki je bila tokrat boljša in se imela v četrtfinalu možnost pomeriti proti Špeli Alič. Ne glede na rezultat je bila tekma precej bolj izenačena in naša Špela je pokazala, da ji manjka samo malce več moči, da bi lahko konkurirala nasprotnici, kar pa verjamem, da se bo kmalu precej bolj izenačilo. Še ena od naših igralk v nadaljevanju Tjaša Cerar je v prvem krogu premagala Kristino Kastelic iz Mirne nato pa se kljub rahlim želodčnim težavam dobro držala proti Maji Koman in ji povzročila precej težav, vse skupaj pa se lahko naslednjič konča tudi z rezultatom v Tjašino korist. Špela in Tjaša sta se tako lahko zadovoljili s petim mestom, tega pa je več kot nadgradila Lina, ki je v četrtfinalu po treh težkih setih ugnala domačinko Katarino Kevo, nato pa v polfinalu s samozavestno in pametno igro v dveh setih premagala Špelo Alič. To ji je dalo zagon tudi v finalu, ampak je zaenkrat še vedno bila boljša Anja Jordan, toda bližajo se turnirji, ko bo Lina premagala tudi obe večni rivalki. Čestitke za dobro igro in rezultate prav vsem puncam, katere so me še posebej razveselile z njihovo igro!
Pri fantih sta se za preboj iz skupine borila Jakob in Tadej. Jakob je suvereno dobil prvo tekmo, v drugi pa je proti nosilcu skupine kazal dobro igro, ki pa je ni uspel nadgraditi še z ugodnim rezultatom in je tako ostal v predtekmovanju. Je pa zato boljšo igro kot v dvojicah prikazal Tadej, ki je v prvi tekmi po napetih treh setih (na internetu je manjša napaka pri rezultatu) ugnal Gašperja Debevca, nato pa še z lahkoto domačina Medica. To je pomenilo napredovanje in igro v osmini finala proti Maticu Žagarju, a je tokrat bolj sigurno igro in več želje po zmagi prikazal mlajši Jelenc, ki se je tako prvič uvrstil med najboljših osem na turnirju U15. V četrtfinalu je nato izgubil proti Koroši, a nič ne de, rezultat je vseeno zelo spodbuden za nadaljevanje sezone. V glavnem delu tekmovanja so igrali še Kevin, Jaka, Žiga in Timotej Ušeničnik, ki so se vsi gladko uvrstili v četrtfinale, prvi trije so igrali kasneje še v polfinalu, Timotej pa je žal izgubil proti Žigi in spet je prišlo do enakih polfinal kot na prvem turnirju (Podgoršek-Lenarčič in Perič Marovt-Koroša). V borbi naših dveh mojstrov se je finala veselil Žiga in se maščeval za poraz v Mariboru, v drugem polfinalu pa je Jaka že vzel set Koroši, a v odločilnem tretjem setu popustil v zbranosti in ni uspel priti do finala, čeprav je sigurno nagnal strah v kosti Marku, da naj v prihodnje še močno računa na to, da ga Jaka kdaj premaga.
V tekmi za tretje mesto sta se torej Kevin in Jaka udarila tako kot se spodobi, v treh dolgih setih, bronaste medalje se je na koncu veselil Kevin, v finalu pa se je tudi Žiga matral tri sete a vseeno uspel zmagati in spet stopil na najvišjo stopničko.
Na koncu se veselimo veliko dobrih rezultatov in samo z veseljem lahko čakamo naslednje turnirje v tej kategoriji 🙂
“Vidi ga labuda!” kot pravi Žiga

Več rezultatov na http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=58F13004-53BC-4D32-AFC5-3B3CC86D6F05