Z zlatom, srebrom in bronom iz Lendave

Pretekli vikend smo se odpravili na tradicionalno mednarodno tekmovanje Srebrna žogica Lendave. Tokrat smo se na tekmovanje odpravili samo s fanti, tekmovali pa smo v kategorijah do 11, 13 in 15 let.
Najboljši rezultat – zmago – sta v dvojicah dosegla Kevin Lin Lenarčič in Jaka Perič Marovt, ki sta premagala prav vse, v finalu tudi madžarsko dvojico z rezultatom 23:21v tretjem setu. Na koncu se lahko zahvalita tudi sreči, saj je bila v ključnih trenutkih nekajkrat žogica ravno na pravi strani vrha mreže. Na stopničkah jima je družbo delal še Žiga Podgoršek, ki je osvojil bron skupaj s hrvaškim soigralcem Sinkovićem. V igrah posamezno je Jaka izgubil v četrfinalu proti Madžaru Kollarju, Kevin in Žiga Podgoršek pa v osmini finala, Kevin proti Čehu Manaseku, Žiga pa proti Koroši iz Kungote. V kategoriji do 15 let sta tekmovala še Jakob Sagadin in Matic Žagar, ki pa sta žal izgubila obe tekmi v skupini in se nista uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Tudi v dvojicah nista imela prevečlikega uspeha, Jakob je osvojil 17., Matic pa 9. mesto.
Srebrno medaljo je v kategoriji osvojil Matic Cerar, potem ko je dobro odigral v skupini, četrt in polfinalu, tam pa se je tudi rahlo poškodoval in finalno tekmo po prvem setu predal, saj ga je poškodba preveč ovirala. Vseeno je dosegle lep rezultat in bo lahko prva mesta dosegal na tem turnirju še v naslednjih letih.
Ostali fantje so igrali v kategoriji do 13 let. Eno najboljših iger je prikazal Tadej Jelenc, pa žal še vedno ni bilo dovolj, da bi ugnal Romuna Deheleana, ampak je to dobra spodbuda za naslednje turnirje. Ostali naši fantje, Samo Stanovnik, Tomaž Sagadin, Jure Malenšek in Filip Štrovs so ostali v skupinah, ampak niso bili prav preveč daleč od uvrstitve v izločilne boje. V dvojicah, se je Filip z romunskim soigralcem prebil v drugi krog, tam pa izgubil proti kasnejšim zmagovalcem turnirja. V naslednjem krogu sta proti njim izgubila tudi Tadej Jelenc in Vid Koščak, ki sta v prejšnji tekmi premagala Matica Cerarja in Sama Stanovnika. Žreb ni prizanesel niti Juretu Malenšku in in Tomažu Sagadinu, ki sta igrala proti najboljšima Romunoma in izgubila.
Turnir se je z nekaj malega problemi pri organizaciji lepo odvijal, naši igralci so odigrali precej dobrih tekem in s še nekaj treninga kolikor ga imamo pred državnimi prvenstvi, se lahko nadejamo dobrih rezultatov.