Za nami je prvi slovenski članski turnir

Zadnji vikend je na Mirni potekal prvi AB turnir v novi sezoni. Na A turnirju so medvoške barve branili: Miha Ivanič, Miha Ivančič, Rok Jerčinovič, Martin Cerkovnik, Petra Polanc in Taja Pipan. Na B turnirju pa so se za nas borili: Grega Šuštar, Tej Kolar in Gal Bizjak.

Pa začnimo kar z B turnirjem. Največ je z uvrstitvijo v finale naredil Grega Šuštar. Grega v finalu ni našel orožja proti »tekaču« Vanji Ostercu. Grega je tako osvojil srebrno medaljo, kar je seveda zelo lep dosežek. Zanimivo je, da je Tej Kolar v svoji skupini premagal Vanjo, vendar potem nesrečno izgubil proti Mikliču in Lazniku. Zaradi nastalega kroga v skupini je Tej potegnil najkrajšo, tako da se ni uvrstil v izločilne boje. Izkušnje pa je zelo uspešno nabiral tudi naš Gal. Gal je odlično igral proti Smrkolju, kateremu je celo uspel vzeti set. Za enkrat so fantje zanj še premočni, vendar pa bo Gal zagotovo že čez kakšno leto zelo nevaren nasprotnik za vse te fante.

Na A turnirju je večina naših igralcev veljala za favorite. Pri moških posamezno smo imeli tako med štirimi najboljšimi kar tri igralce. Na koncu je na najvišjo stopničko stopil Miha Ivanič, tretje mesto je osvojil Rok Jerčinovič, Martin Cerkovnik pa je pristal na nehvaležnem četrtem mestu. Pri dekletih je Petra v soboto igrala zelo dobro. V skupini je premagala tako Niko Arih kot Nastjo Stovanje, vendar pa Petri žal v nedeljskem finalu ni šlo tako dobro. Nika je bila tokrat boljša in Petra je osvojila srebrno medaljo. Med moškimi dvojicami sta do medalje prišla Ivanič in Cerkovnik. Bila sta druga, v finalu pa sta jih premagala izkušeni Aleš Murn in Mitja Šemrov. Pri dekletih je Petra v navezi z Niko Arih brez večjih težav osvojila zlato. V igri mešanih dvojic smo pričakovali bolj suveren nastop Ivančiča in Polančeve. Tokrat njuna igra ni bila ravno najboljša, a sta vseeno uspela priti do finala, tam pa sta ju kar gladko odpravila Mitja Šemrov in Jerca Bajuk.

Domov so tako igralci prinesli kar nekaj odličij, ki pa na tovrstnih turnirjih ne igrajo čisto glavne vloge. Taka tekmovanja so namenjena sparing tekmam, preizkušanju različnih vrst igre in iskanju področij, kjer se da še napredovati. Seveda pa čestitke za osvojena odličja.