Za nami prvi slovenski mladinski turnir to jesen

V soboto je na Galjevici v Ljubljani potekal 2. turnir do 13 in 19 let za sezono 2021, katerega smo se udeležili v lepem številu.
V kategoriji do 13 let so se iz našega kluba tekmovanja udeležili Teodora Milivojević, Mia Sketelj, Tilen Jelenc, Filip Križaj, Din Mašić, Tomas Pulko, Naj Sešek, Tine Skalar Leben, Liam Vodlan in Leon Zavrl.
Pri dekletih sta se naši punci dobro upirali starejšim nasprotnicam, na koncu je Teodora osvojila 6. mesto, Mia pa 8.
Pri fantih sta Din in Tilen igrala v A kategoriji, na koncu pa je njuna medsebojna tekma odločala o 5. mestu na tekmovanju. Po treh setih se je zmage na derbiju veselil Tilen.
Ostali fantje so nastopili v B kategoriji iger posamezno, najboljši med njimi je bil Naj, ki je 2x izgubil proti istemu igralcu, najprej v skupini, nato pa še v finalu in se veselil drugega mesta. V polfinalu je bil boljši že od našega Tineta, ki mu je na koncu zmanjkalo malce moči, da bi stopil na stopničke in je bil tako 4.
Iz skupine se je uvrstil še Filip, ki je potem tekmo v osmini finala izgubil dvakrat na razliko in za malo zgrešil uvrstitev med najboljših 8. Liamu je ena zmaga zmanjkala do napredovanja, Leon in Tomas pa sta tokrat še bolj nabirala izkušnje in bosta zmago lovila na državnem prvenstvu.
V mešanih dvojicah smo na drugi stopnički imeli svojega predstavnika Dina, ki si je s Sati Tarkuš (Karizma) priigral ta lep rezultat. Na nehvaležnem 4. mestu sta končala Tilen in Maja Mavec (Konex), ki sta v polfinalu izgubila prav proti Dinu in Sati.
V igri smo imeli še kar nekaj drugih parov, ki se sicer niso uvrstili v izločilne boje, smo se pa povezali s Karizmo, ki ima za razliko od nas precej več punc, brez parov v svojem klubu in se jim zahvaljujemo za igro in bomo po še nekaj treninga še boljši.
V starejši kategoriji so igrali Nika Govekar, Monika Kavčič, Lina Pipan in Neža Špendal pri dekletih ter Tadej Jelenc, Kevin Lin Lenarčič, Jaka Perič Marovt in Žiga Podgoršek.
Tekmovanje se je pričelo z mešanimi dvojicami. Največ živcev navijačev je sigurno požrl Žiga s Špelo Alič, ki je v skupinskem delu 2x igral na tri sete, pa potem še v tekmi za 3. mesto in si na koncu le priigral bron. Pričakovano sta vse do finala prišla Jaka in Lina, ki pa v finalu nista našla pravega recepta za zmago in izgubila po dveh setih. Edina preostala, ki je še igrala v mešanih dvojicah, Monika, je doživela krst na tekmovanjih ampak v paru z Žigo Dolerjem (Lendava) zmage žal nista dosegla.
V dekliških igrah posamezno smo največ stavili na Lino in ta je tudi dokazala, da je še vedno najboljša Medvoščanka, ampak dlje kot na tretjo stopničko, tokrat ni šlo. v tretjem setu polfinala je s 24:26 izgubila proti Kim Matovič (Konex), ki je imela poleg velike želje tudi veliko sreče in na koncu se je ona veselila igranja v finalu.
Nika in Monika sta izgubili po eno tekmo, eno pa dobili brez boja, saj njunih nasprotnic ni bilo na tekmovanje, Neža pa se je z istim izkupičkom, vendar odigrano dobljeno tekmo prav tako uvrstila na 2. mesto v skupini.
Pri fantih smo videli že klasično zgodbo iz prejšnje sezone do 17 let. Trije naši fantje v polfinalu, na koncu pa slavi četrti, spet Mark Koroša iz Kungote. V finalu je bil tokrat boljši od Žige, po treh setih pa je tekmo za tretje mesto dobil Kevin, ki je ugnal Jako. Tadejeva pot na turnirju se je končala že v skupinskem delu.
Naslednji vikend se nadaljujejo tekmovanja s turnirjem do 15 let na Mirni.

Vse rezultate najdete na povezavi: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=34234123-052E-4D87-ADDE-01C908E5A54D&d=