Za nami uspešen Forza Konex Open

V soboto so se na Konexu pomerili nekateri naši mlajši tekmovalci, ki so se po pripravah želeli pomeriti z ostalimi tekmovalci. Turnirja pa so se udeležili Teodora Milivojević, Mia Sketelj, Tomas Pulko, Din Mašić, Naj Sešek in naš novi član Nikita Peshekhonov.
Nikita je edini od naših igralcev igral v kategoriji do 14 let, kjer pa ni imel večjih težav, zmagal je tako v igrah posamezno kot v dvojicah z Rokotom Trampužem (Konex). V vseh tekmah ni izgubil niti seta.
Pri mlajši kategoriji se je Tomas prvič preizkusil na kakšnem od turnirjev, igral samo v igrah posamezno in si nabral nekaj novih izkušenj, vendar bo na zmago moral še malce počakati.
Iz skupine sta se pri fantih uvrstila tako Naj kot Din, oba kot drugouvrščena v svoji skupini, vendar v polfinalu nato nista zmogla premagati njunih nasprotnikov ter sta se tako pomerila za bronasto medaljo. Boljši je bil Din v dveh setih.
Dekleti sta se borili tudi z leto starejšimi nasprotnicami, kar se je poznalo v fizični moči, kjer sta malce bolj “švohni” v primerjavi z nekaterimi drugimi. Vseeno sta pokazali dobro igro, Mii je zmanjkala ena točka v tekmi, ki je odločala za polfinale, Teodora pa se je prebila do polfinala. Tam in v tekmi za tretje mesto je zmanjkalo malce sreče in zbranosti v ključnih trenutkih, vendar to bomo vse popravili do naslednjih pomembnejših turnirjev.
V dvojicah so vsi igrali v eni starostni kategoriji, tako da so se naši tekmovalci (razen Nikite) premaknili rang višje, kar se je poznalo tudi pri končnih rezultatih. Din in Naj ter Mia in Teodora so osvojili 4. mesto in žal ostali brez stopničk.
Na koncu so vsi igralci odigrali veliko tekem z večimi nasprotniki, kar je bil tudi cilj tega turnirja, do naslednjih turnirjev pa imamo še nekaj časa, do takrat pa nas čaka še kar nekaj treningov, ampak jih že komaj čakamo 🙂