ZAKLJUČILI ŠE Z ZADNJIM DP ZA SEZONO 2020

V soboto je v Mariboru potekalo še zadnje državno prvenstvo za sezono 2020 – DP do 15 let. Na tekmovanju je nastopilo 9 naših tekmovalcev, domov pa smo se vrnili s tremi uvrstitvami med najboljše 3 ter še kar nekaj drugimi dobrimi uvrstitvami.
Tekmovanje se je pričelo z mešanimi dvojicami, v prvem krogu sta se Jon Kovačič in Neža Špendal najprej malo lovila, vendar nato v drugem in tretjem setu prve tekme pokazala, da znata odigrati solidno tekmo dvojic in tekmo proti dvojici iz Mengša dobila z 14:21, 21:12, 21:15. V drugem krogu jima je nasproti stal Samo Stanovnik v paru z Mio Gleich (Branik) s katero sta uvpravičila vlogo favoritov v tej tekmi. Po dveh setih sta se Samo in Mia uvrstila v četrtfinale, kjer sta morala priznati premoč Petru Kotniku in Ariani Korent (oba Ljubljana). V drugem krogu sta tekmovanje pričela tudi Jakob Biber in Zala Koder Može, ki pa nista uspela streti Tima Škrlja in Neže Krištof (oba Mirna).
V igrah posamezno so vsi igralci dosegli vsaj eno zmago. Jon Kovačič, Žiga Janhuba, Neža Špendal in Zala Koder Može so tako z eno zmago in enim porazom v skupini zaključili svoje tekmovanje v skupinah, Samo Stanovnik, Jure Malenšek in Jakob Biber pa so se prebili iz skupin, tam pa vsi takoj igrali proti boljšim naprotnikom in izgubili v dveh setih. Lan Valenlak in Tadej Jelenc sta tekmovanje pričela šele v izločilnih bojih, Lan je najprej v dveh setih ugnal Anžeta Novak Lešnika iz Sele-Vrhe, v četrtfinalu pa izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Gašperju Trobcu. Tudi Tadej je zanesljivo zmagal prvo tekmo proti koroškemu nasprotniku, v četrtfinalu je bil boljši od Škrlja (18,11) v polfinalu pa je po tesni tekmi izgubil s Petrom Kotnikom (-19,-20) in se moral zadovoljiti z bronom.
Tekmovanje se je prevesilo proti koncu in sledile so samo še tekme dvojic. Punci sta žal že v prvi tekmi naleteli na premočni Anjo Blazina in Ariano Korent (obe Ljubljana) in zaključili tekmovanje v četrtfinalu. Tudi vsi fantovski pari so si priigrali vsaj četrtfinale, Jakob Biber in Jure Malenšek sta edina pričela s tekmovanjem v prvem krogu, bila boljša od dvojice iz BIT-a, ter nato še dvojice iz Ljubljane, Žiga Janhuba in Jon Kovačič sta bila najprej boljša od dvojice iz Konexa potem pa v četrfinalu izgubila proti Tadeju Jelencu in Vidu Koščaku (Mirna). Tadej in Vid sta v polfinalu brez večjih težav ugnala navezo Škrlj/Ornik (oba Mirna), v finalu pa ni bilo dovolj, da bi premagala Trobca in Kotnika (oba Ljubljana). Ljubljančana sta bila v drugem polfinalu usodna tudi za Sama Stanovnika in Lana Valenčaka, ki sta po zmagah nad branikovsko ter koroško dvojico tako prišla do bronaste medalje.
Če potegnemo črto po tem prvenstvu smo si želeli še presenetiti in dobiti še kakšno medaljo več, a obenem velja čestitati BK Ljubljana za vseh 5 osvojenih naslovov, mi pa jih bomo poskusili osvojiti naslednjič!
Vsi rezultati na: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament/matches?id=54824D40-8CFB-444F-82DB-D6428620450C&d=