Zlata, srebrna in bronasta medalja v Zagrebu

Pretekli vikend se je 9 naših igalcev odpravilo v Zagreb, kjer so se pomerili z ostalimi badmintonisti na tekmovanju Zagreb Youth Open 2019.
Tekmovanja za evropsko lestvico do 17 let so se udeležili Jaka Perič Marovt, Kevin Lin Lenarčič in Lina Pipan, v mlajših kategorijah pa Žiga Podgoršek, Timotej Ušeničnik, Tadej Jelenc, Anže Breška v kategoriji do 15 let, Filip Štrovs v kategoriji do 13 let in Din Mašić v kategoriji do 9 let.

Najuspešnejši od naših je bil ta vikend Žiga, ki je premagal prav vse nasprotnike v kategoriji posamezno, na stopničke pa je stopil tudi z Niko Bedič (Lendava) v kategoriji mešanih dvojic, kjer sta osvojila 3. mesto. Poleg tega sta s Timotejem v dvojicah izgubila šele v četrtfinalu in samo ena zmaga je zmanjkala do še ene medalje.

Drugi par v tej kategoriji Tadej/Anže sta se dobro borila proti kasnejšim polfinalistom, a jima žal ni uspelo pripraviti presenečenja, čeprav sta prikazala zelo obetavno igro. Oba sta tako kot Timotej žal pri igrah posamezno obstala v skupini, je pa Tadej v mešanih dvojicah z Vesno Halič (Kungota) zmagal prvo tekmo proti Latvijcema, nato pa v osmini finala izgubil proti kasnejšima zmagovalcema iz Avstrije.
Naš drugi medaljist je igral v najmlajši kategoriji in je naš novi član Din Mašić. V kategoriji do 9 let je najprej premagal oba nasprotnika v skupini, nato pa še v polfinalu in se uvrstil v njegovo prvo mednarodno finale, ki pa ga tokrat ni uspel zmagati. Nasprotnik je bil tokrat premočan, bomo pa seveda še trenirali, da bo naslednjič več možnosti za Dinovo zmago. Čestitke Din in naj bo to dobra spodbuda za naprej!

V 13ki je Filip obe tekmi v skupini imel precej izenačeni, a mu žal ni uspelo zmagati nobene, mu bo pa naslednjič sreča malce bolj pomagala. V dvojicah sta s Timom Anzeljem (Mirna) zmagala prvo njuno tekmo in se uvrstila v četrtfinale. Tam sta bila na žalost premočna Čeha Coufal in Titera, tako da sta se naša fanta morala zadovoljiti s 5. mestom.

Pa se posvetimo še malce našim najstarejšim nastopajočim. Prva sta na igrišče stopila Jaka in Lina v mešanih dvojicah in se dobro borila proti Švedom, a na koncu je malce popustila zbranost in sta po treh setih žal izgubila.

Ker je imela Lina prvo tekmo predano, je s tekmami nadaljevala šele v soboto, sta se med posamezniki poskusila za morebitno medsebojno tekmo v drugem krogu borila Kevin in Jaka. Žal je do drugega kroga prišel samo Jaka, kjer je izgubil proti istemu Bolgaru kot Kevin. Oba fanta sta imela možnosti za zmago, na koncu pa so odločale malenkosti, ki tokrat niso šle v našo korist, bodo pa zato naslednjič.

Fanta sta v dvojicah imela tokrat same bolgarske nasprotnike. Prvo dvojico Halachev/Mihalev sta premagala v dveh dokaj tesnih setih, še bolj napeta pa je bila tekma v osmini proti Dimitrovu in Nikolaevu, ki je oba fanta premagal že v igrah posamezno. Prvi set sta dobila naša fanta z 21:19, drugega izgubila s 16:21 v tretjem pa smo gledali izenačeno tekmo vse do konca, kjer sta nasprotnika žal dobila odločilno točko in zmagala s 30:29. Nekaj dodatnega taktičnega treninga in malce več izkušenj v takih momentih in naslednjič ne bo debate, da ne bi bili mi med zmagovalci.

Kot že omenjeno je Lina v singlih imela prvo tekmo predano, v drugem krogu je suvereno opravila z nasprotnico iz Latvije, v osmini finala pa je bila žal boljša Švedinja Harakamani v dveh setih.

Ko potegnemo črto pod tem turnirjem se lahko optimistično vračamo iz Zagreba in z veseljem pričakujemo turnir naslednji vikend na Bitu, ko se bodo udarili med seboj vsi najboljši Slovenci v kategoriji do 13 in 17 let, pa potem kmalu še ostali. Tako da se s še več dobrimi rezultati oglasimo kmalu!

Več slik na naši Facebook strani